Powered by

Στις ζημιές επέστρεψε την Τετάρτη το ΧΑΚ

Στις ζημιές επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 47,90 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,31%. 
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε απώλειες 0,32%, κλείνοντας στις 28,43 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος περιορίστηκε στις €40.754.
 
Ανάμικτη εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Κέρδη παρουσίασε ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών με 0,50%. Η Κύρια Αγορά έκλεισε με ζημιές 0,40% και ακολούθησαν η Εναλλακτική Αγορά με πτώση 0,18%, ενώ τα Ξενοδοχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €12.797 (πτώση 0,66% - τιμή κλεισίματος €0,60). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €9.353 (πτώση 1,50% - τιμή κλεισίματος €0,59), της Logicom Public LTD με €7.161 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,93), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €5.404 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,88) και της Petrolina (Holdings) με €3.092 (άνοδος 0,64% - τιμή κλεισίματος €0,78).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, δύο κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 54.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή των Ομολόγων της εταιρείας All Invest Securities Ltd, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ. Πρόκειται για 100.000 ονομαστικής αξίας €100.

Η εταιρεία All Invest Securities Ltd είναι ιδιωτική εταιρεία και η κύρια δραστηριότητα της είναι η άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης ομολόγων και η εισαγωγή τους στη Ν.Ε.Α. του ΧΑΚ.  Σύμφωνα με το επιχειρηματικό της σχέδιο, τα εκδομένα ομόλογα παραχωρήθηκαν σε επενδυτές οι οποίοι ήταν δανειστές φαρμακευτικών εταιρειών που εδρεύουν στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η δανειακή σύμβαση να μεταβιβαστεί στην All Invest Securities Ltd.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα πραγματοποιείται σε Eυρώ (€) και θα αρχίσει την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου ομολογιούχων της πιο πάνω εταιρείας στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση
Πέτρος Λοής: Ευρύτερο, εξυπνότερο και πιο ανθεκτικό μοντέλο η πρόταση του ΔΗΣΥ για την οικονομία-Προτάσσουμε μεταρρυθμίσεις
Οριακές απώλειες στο ΧΑΚ την Τετάρτη
Χωρίς προϋπολογισμό οι ΕΟΑ-Δαπανούν βάσει του δικαίου της ανάγκης με τη σύμφωνη έγκριση ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ
Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ...Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό και τι δηλώνει ο Κεραυνός
Σχέδιο ενίσχυσης εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων γεωργών ενέκρινε το Υπουργικό-Ο προϋπολογισμός και το ανώτατο ποσό
Μερική διαγραφή κυβερνητικών χρεογράφων από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Θεσπίζεται με σφαγίδα Υπουργικού ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου Άμεσων Ξένων Επενδύσεων-«Πρόκειται για θεσμική τομή»
Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου