Τι θα γίνει με επιδοτήσεις μισθών μετά τις 12 Ιουνίου

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει το στίγμα των προθέσεων της σε σχέση με τον τρόπο που θα συνεχίσει την επιδότηση μισθών μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 2020. Συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί ο Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης υπό την παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, των εργοδοτικών οργανώσεων και των συντεχνιών στην οποία θα αναλύσει:

-Τις δημοσιονομικές αντοχές της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επιδότηση μισθών

-Την πρόθεση της να στηρίξει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και τις παρεμφερείς επιχειρήσεις

-Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει επιχειρήσεις των οποίων μειώθηκε δραματικά ο κύκλος εργασιών τους.

Παράλληλα θα ανακοινώσει και τους κλάδους της οικονομίας στους οποίους δεν θα παρασχεθεί επιπρόσθετη στήριξη επικαλούμενος στοιχεία που εξασφάλισε από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των τραπεζών στο Προεδρικό.

Στοχευμένη στήριξη
Την ίδια ώρα οι εργοδοτικές οργανώσεις θα προτάξουν την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων που έχουν ουσιαστικά προβλήματα. Οι εργοδοτικές οργανώσεις θεωρούν δεδομένη τη στήριξη επιχειρήσεων στον τουριστικό κλάδο και εμφανίζονται διαλλακτικοί στο θέμα της μείωσης της ποσόστωσης της στήριξης σε άλλες επιχειρήσεις με παράλληλη αύξηση του ποσοστού που αφορά την μείωση του κύκλου εργασιών τους από το 25% στο 30%.

Πηγές από τις εργοδοτικές οργανώσεις ανέφεραν πως αντιλαμβάνονται πως δεν είναι ανεξάντλητη η στήριξη που μπορεί να παράσχει το κράτος και για αυτό θα ζητήσουν να υπάρξει στοχευμένη στήριξη μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Το 60% θα γίνει 40%
Μάλιστα μας ανέφεραν πως αποδέχονται για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί η στήριξη του κράτους να μειωθεί στο 40% από το 60% που είναι μέχρι σήμερα.

Τέλος, από την πλευρά τους οι συντεχνίες θα τονίσουν την ανάγκη διαφύλαξης των θέσεων εργασίας και θα καταγγείλουν στη συνάντηση αριθμό επιχειρήσεων οι οποίες έλαβαν κρατική στήριξη και προχώρησαν σε απολύσεις.
 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)