Δ. & Κ. Παπαλοΐζου: Ο Τουρισμός θα δείξει

Μπορεί οι πωλήσεις αλλαντικών στις υπεραγορές να μην έχουν επηρεαστεί καθόλου, το λουκέτο, όμως, στους χώρους εστίασης και το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον τουρισμό θα κρίνουν στο τέλος τις επιπτώσεις στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων. Αυτό επισημαίνουν ο Δημήτρης και η Κυριακή Παπαλοΐζου, υπεύθυνοι πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας Αλλαντικά ΧρυσοΔάλια (Chrysodalia).

Νωρίς για ακριβείς υπολογισμούς
Κυριακή:
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Κύπρου για το 2020, χωρίς αμφιβολία, θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Θεωρώ, όμως, πως είναι αρκετά νωρίς για να μπορούμε να υπολογίσουμε το ακριβές ποσοστό, διότι αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Αναφέρω ενδεικτικά τον τουριστικό τομέα. Λόγω της πανδημίας αρκετές εταιρείες έχουν αναγκαστεί να τροποποιήσουν τις διαδικασίες τους, με σκοπό τη διατήρηση ενός μεριδίου των δραστηριοτήτων τους. Ακόμη περισσότερες εταιρείες έχουν αναστείλει εντελώς τις δραστηριότητές τους. Μεγάλο μέρος αυτών ασχολούνται με τον τουρισμό, όπως είναι τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και γενικότερα τα κέντρα αναψυχής. Ακόμη και όταν ξεπεραστεί ο ιός, μέσα στους επόμενους μήνες, λόγω και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί, είναι εν πολλοίς αναμενόμενο ότι ο καθένας από εμάς θα βρεθεί σε δίλημμα αν πρέπει να ταξιδέψει για αναψυχή ή όχι. Και αυτό, υπό τον φόβο ενός δεύτερου κύματος, όπως τουλάχιστον εκτιμάται. Συνεπώς, ο καθένας θα θελήσει να διασφαλίσει πρώτιστα την υγεία του.

Σταδιακή η επιστροφή στην ομαλότητα
Δημήτρης:
Σ’ ό,τι αφορά το πόσο έχει επηρεάσει τον δικό μας κύκλο εργασιών η κατάσταση που διαμορφώθηκε με τον covid-19, στον τομέα των υπεραγορών, τουλάχιστον, δεν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση, εφόσον οι καταναλωτές συνεχίζουν να ψωνίζουν κανονικά. Μεγάλο κτύπημα, όμως, έχει υποστεί ο τομέας των εστιατορίων και των ταχυφαγείων - σνακ, που χρειάστηκε να κλείσουν και τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων μας.

Αυτοί οι χώροι μόνο με την επιστροφή στην ομαλότητα θα μπορέσουν να ανακάμψουν, κάτι που θα γίνει σταδιακά. Επίσης, μεγάλο ποσοστό των εργασιών μας αφορούν στον τουριστικό τομέα. Τα ξενοδοχεία της Κύπρου, λίγο πριν προλάβουν να ανοίξουν για τη θερινή περίοδο του 2020, αναγκάστηκαν να αναστείλουν εντελώς τις δραστηριότητές τους λόγω της πανδημίας. Αυτό συνεπάγεται ότι κι ένα μεγάλο ποσοστό των δραστηριοτήτων μας έχει μείνει ανενεργό. Η θερινή περίοδος στην Κύπρο έχει μεγάλη διάρκεια, όμως ακόμη και μετά το πέρας αυτής της κρίσης ο τουρισμός θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να μπει στους παλιούς ρυθμούς.

Λειτουργία με αυστηρά μέτρα ασφάλειας
Κυριακή:
Εν μέσω της κατάστασης που επικρατεί, λόγω της εξάπλωσης του ιού, η εταιρεία συνεχίζει τη λειτουργία της κανονικά, εφαρμόζοντας προληπτικά μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας στον χώρο τόσο των εργαζομένων όσο και των συνεργατών της. Ως επιχείρηση ενεργούμε με σκοπό την προστασία των εργαζομένων μας σε τέτοιες δύσκολες περιόδους. Και όταν μιλάμε για προστασία εννοούμε και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως τα μέτρα οικονομικής αρωγής, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, μας έχουν βοηθήσει στη στήριξη των εργαζομένων μας, οι οποίοι χρειάστηκε να μείνουν στα σπίτια τους.

Δημήτρης: Σ’ ό,τι αφορά τις μεθόδους προστασίας που υιοθετήσαμε, αυτές αφορούν στην ενίσχυση των μέτρων ατομικής υγιεινής. Η εταιρεία έχει προμηθευτεί αντισηπτικά χεριών για όλους τους κοινόχρηστους χώρους και γίνεται συχνός καθαρισμός κι απολύμανση σε όλα ανεξαιρέτως τα σημεία. Επιπλέον διατίθενται απολυμαντικά μαντηλάκια. Ακόμη, για αποφυγή των μαζικών συνευρέσεων, τα διαλείμματα έχουν αλλάξει και ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται στους παραγωγικούς χώρους έχει μειωθεί. Καθημερινά, κατά την προσέλευση του προσωπικού, ο κάθε εργαζόμενος φοράει μάσκα μίας χρήσης και υποβάλλεται σε θερμομέτρηση προτού εισέλθει στους παραγωγικούς χώρους. Όλα τα οχήματα μεταφοράς έχουν εξοπλιστεί με αντισηπτικό τζελ, ενώ οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους γάντια και μάσκες μιας χρήσης.

Τέλος, έχει απαγορευτεί η είσοδος στο εργοστάσιο σε επισκέπτες, εξωτερικούς συνεργάτες και υπεργολάβους, εξαιρουμένων των επειγόντων περιστατικών.

Αισιοδοξία για το αύριο
Δημήτρης:
Δυστυχώς, μετά από μία τέτοια κρίση και ένα τόσο σημαντικό οικονομικό κτύπημα, μία εταιρεία χρειάζεται χρόνο για να καλύψει τις απώλειες που έχει υποστεί. Σκοπός μας, ως νέα γενιά, είναι να βοηθήσουμε ώστε να επεκταθούμε σε νέες αγορές, με στόχο την κάλυψη όχι μόνο των απωλειών που έχουμε υποστεί, λόγω της πανδημίας, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας.

Κυριακή: Δυνατό χαρακτηριστικό της εταιρείας μας, το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο για την επόμενη μέρα, είναι ότι στελεχώνεται από άτομα τα οποία διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά έχουν και θέληση να εργαστούν και να προσφέρουν στην εκπλήρωση των στόχων και του οράματός μας.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα