Εκατομμύρια από κυπριακές εταιρείες στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους προσπαθούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού μεγάλες εταιρείες που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, είτε εξοπλίζοντας περαιτέρω τον τομέα της υγείας με τις δράσεις τους είτε προσφέροντας όλα τα αναγκαία σε πολίτες που το έχουν ανάγκη. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι εταιρείες έβαλαν βαθιά το χέρι στα ταμία τους παραχωρώντας σε κρατικές υπηρεσίες ποσά άνω ή κοντά στο €1 εκατομμύριο. 
 
Το InBusinessNews συγκέντρωσε τις δωρεές των εταιρειών, οι οποίες αναλόγως και του τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται διατηρούν και συγκεκριμένες χρήσιμες για την περίσταση δυνατότητες (φαρμακευτικές, ξενοδοχεία, υπεραγορές κτλ..). 

Remedica
Με πρωτοβουλία της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας Remedica και προσωπική παρέμβαση από τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της, Μιχάλη Νεοπτολέμου και την βοήθεια του κράτους του Ισραήλ, έφτασαν πρόσφατα στην Κύπρο 5 τόνοι χλωροκίνης. Η εταιρεία έχει αναλάβει να παρασκευάσει την χλωροκίνη και να στείλει και κάποιες ποσότητες στο Ισραήλ ενώ με την σειρά της η κυβέρνηση του Ισραήλ θα αποστείλει στην Κύπρο 50 αναπνευστήρες. Η Remedica είναι ταγμένη προς την αντιμετώπιση του ιού και αναλαμβάνει ιδιωτικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τη Κύπρο να εξέλθει από τη πανδημία το συντομότερο δυνατό.

Έχει κάνει ήδη δωρεά χλωροκίνη στο υπουργείο Υγείας, 10 αναπνευστήρες και 500.000 χειρουργικές μάσκες που αναμένονται να παραληφθούν μέσα Απριλίου, και προστατευτικό εξοπλισμό σε ιδιωτικά και άλλα νοσηλευτήρια καθώς και σε εταιρείες που το ζήτησαν, ενώ βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΟΚΥπΥ για περαιτέρω βοήθεια. Επιπλέον, ανθρώπινο δυναμικό της Remedica και εταιρικά οχήματα βρίσκονται στη διάθεση του Επίτροπου Εθελοντισμού και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για την κατ’ οίκον παράδοση των χορηγημένων φαρμάκων κατά του κορωνοϊού.

PwC Κύπρου
Τη στήριξη της προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία βιώνει πρωτόγνωρες προκλήσεις λόγω της εξάπλωσης του ιού COVID-19, δείχνει εμπράκτως  η PwC Κύπρου μέσω της ενίσχυσης της νέας πρωτοβουλίας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού για στήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων.

Συγκεκριμένα, η PwC κατέβαλε οικονομική εισφορά προς ενίσχυση της έκτακτης υπηρεσίας που συστάθηκε από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, με στόχο την παροχή στήριξης σε άτομα που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους και δεν έχουν κάποιο άτομο για την αγορά και μεταφορά των αναγκαίων αγαθών στο σπίτι τους ή/και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αυτά που χρειάζονται.

Τράπεζα Κύπρου- Δίκτυο #SupportCy
Η Τράπεζα Κύπρου, με κύριο της συνεργάτη τον ΜΚΟ Reaction, δημιούργησε το υποστηρικτικό δίκτυο εταιρειών και οργανώσεων #SupportCy. Μέσα από τις εργασίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των μελών του δικτύου, ενισχύονται οι προσπάθειες των κρατικών θεσμών κατά του COVID 19. Το δίκτυο #SupportCy υποστηρίζει και τα κινητά συνεργεία του υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την εξυπηρέτηση και υποστήριξη ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από την οικία τους και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον για να τους προμηθεύει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Το συντονιστικό κέντρο της δράσης λειτουργεί σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Τράπεζα Κύπρου, με την κατάλληλη υποδομή, ενώ επιπλέον ανάγκες για εξοπλισμό και αναλώσιμα εντοπίζονται και διευθετούνται μέσα από το δίκτυο #SupportCY.

Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί οι ακόλουθες εταιρείες: Bionic, C.A. Papaellinas, DHL, Kids Alternativities, McDonald’s, Olitech Ltd, Pizza Hut, Polignosi, Public, Unicars, Wood n Fire Art Bakery, 3CX, Δικράν Ουζουνιάν & Σια, Εφημερίδα Πολίτης, Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ΜΚΟ Cyprus Computers Society, ΜΚΟ Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, Πετρολίνα, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και Φούρνοι Ζορπάς. Επιπρόσθετες εταιρείες θα ανακοινωθούν σύντομα, αφού συνολικά οι φορείς που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο ανέρχονται στους 32 ενώ καθημερινά το ενδιαφέρον αυξάνεται.
 
Με βάση τα στοιχεία του συντονιστικού κέντρου στα Λατσιά που λάβαμε, οι κινητές μονάδες του υπουργείου Εργασίας μέχρι τις 8 Απριλίου ανταποκρίθηκαν σε 205 αιτήματα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, 48 αιτήματα που αφορούσαν ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και υλικό, 4 περιπτώσεις που κρίθηκαν ως κατεπείγουσες, οι οποίες διεκπεραιώθηκαν εντός λίγων ωρών και 2 περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών σε γιατρό, καθώς πρόκειται για άτομα τα οποία δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.

Βάσει πληροφόρησης του InBusinessNews, μέχρι την Παρασκευή είχε δαπανηθεί ποσό ύψους €327.841 από το Δίκτυο (το ποσό ανεβαίνει συνεχώς), καθώς το #SupportCy, μέσω των εταιρειών του, βοηθά σε όσες περιπτώσεις παραστεί ανάγκη.

ΟΠΑΠ Κύπρου
Συνεισφορά €1.330.000 προς τον ΟΚΥπΥ για τη δημιουργία της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, που αναμένεται να λειτουργήσει στις 6 Μαΐου 2020, με δυνατότητα 20 κλινών, έκανε η ΟΠΑΠ Κύπρου, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Exness
Η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Exness, που εδρεύει στη Λεμεσό, έκανε δωρεά 19 αναπνευστήρων, αξίας €568.476 και 900 κοστουμιών HazMat στο εθνικό σύστημα υγείας της Κύπρου. Η εταιρεία δώρισε και εξοπλισμό στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής για τη διενέργεια ακόμη μεγαλύτερου αριθμού εργαστηριακών εξετάσεων για τη διάγνωση του κορωνοϊού. Η δωρεά περιλαμβάνει την παράδοση αναπνευστήρων από την Ασία και την Ευρώπη. Αυτοί περιλαμβάνουν τους κινητούς αναπνευστήρες που είναι κατάλληλοι και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ασθενούς, αλλά και για την ΜΕΘ και επίσης τελευταίας-τεχνολογίας αναπνευστήρες σχεδιασμένους ειδικά για τη ΜΕΘ. Η Exness έχει δεσμεύσει οικονομική βοήθεια ύψους €1.000.000 κατά του Covid-19 στην Κύπρο.

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και Fintech 

Κοινοπραξία εταιρειών από τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας και Fintech της κυπριακής οικονομίας, όπως οι TheSoul Publishing, WiseBits, Easybrain, Embria, FunCorp, Haxus, Servers.com, Nexters, Ecommpay.com, Ecommbanx.com και AdGuard Software δώρισαν στην Κυπριακή Δημοκρατία το ποσό του €1 εκατ.. Σε αυτή τη δύσκολή κατάσταση η κοινοπραξία στηρίζει το κυπριακό σύστημα υγείας με ιατρικές προμήθειες και χρήματα.

Medochemie  

Η φαρμακοβιομηχανία Medochemie έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, στηρίζοντας οικονομικά τις προσπάθειές του, στην εξασφάλιση προστατευτικού εξοπλισμού για τους επαγγελματίες υγείας.

Novagem

Η Novagem έκανε δωρεά για την εξασφάλιση εξοπλισμού προστασίας και ασφάλειας των ιατρών. 

ΡΑΕΚ
Η ΡΑΕΚ αποφάσισε να παραχωρήσει ποσού ύψους €1 εκατ. προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την ολοκλήρωση της ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λευκωσίας για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια
Η Aegean, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, μεταφέρει με δωρεάν πτήσεις από την Κίνα, ιατρικό υλικό και άλλο εξοπλισμό (χειρουργικές μάσκες, μάσκες και στολές υψηλής προστασίας, ειδικά προστατευτικά γυαλιά κτλ.) που κρίνονται αναγκαία από το υπουργείο Υγείας.

Cyta
Η Cyta δώρισε €300.000 προς το υπουργείο Υγείας, για την άμεση προμήθεια αναπνευστήρων και νοσοκομειακού εξοπλισμού απαραίτητου για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των ασθενών της πανδημίας.

EKO Κύπρου
H EKO Κύπρου προχώρησε στην παραγγελία 15 φορητών αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας, προκειμένου να ενισχυθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Ελληνική Τράπεζα
Σε συνεργασία με κοινωφελείς οργανισμούς όπως ο Ερυθρός Σταυρός και το Hope for Children η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα όσους έχουν την περισσότερη ανάγκη αυτή την περίοδο. Παράλληλα, ενισχύει το έργο των νοσηλευτών με αγορά προστατευτικού υλικού ενώ είναι και σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Υγείας για πιθανές ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Τσιμεντοποιία Βασιλικού
Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού υποστηρίζει την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Ίδρυμα Butterfly (φιλανθρωπικός οργανισμός της Imperio) και αφορά στη συνδρομή των υγειονομικών αρχών της Κύπρου για αντιμετώπιση του ιού, προσφέροντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στο ίδρυμα. Το Butterfly έχει αγοράσει με δωρεές εταιρειών 10 ιατρικούς αναπνευστήρες S1100A. Επιπρόσθετα, προχώρησε στην αγορά 20.000 ιατρικών ποδιών για τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

MSC Shipmanagement Ltd
Δωρεά με 106.000 χειρουργικές μάσκες και 100.000 γάντια προς τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας έκανε η MSC Shipmanagement Ltd. Η ναυτιλιακή εταιρεία που εδρεύει στη Λεμεσό από το 2008, τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητές της στο νησί.

AstroBank
H AstroBank παρέδωσε 5.000 SWAB Test Kits, αξίας περίπου €20.000, στο Νοσοκομείο Λευκωσίας για να γίνει παγκύπρια διανομή σε νοσηλευτήρια που θα συμβάλουν στους δειγματολογικούς ελέγχους. Επιπρόσθετα, προχώρησε σε παραγγελία τεσσάρων καινούριων αναπνευστήρων (OSIRIS2) αξίας €25.000 που θα παραχωρηθούν σε νοσοκομεία που τους έχουν περισσότερο ανάγκη. Παράλληλα, θα διανείμει 1.000 καλυπτικές μάσκες προσώπου στο προσωπικό και τους πελάτες της για επιπρόσθετη προστασία στα σημεία εξυπηρέτησης του δικτύου της.

Εpic

Η Εpic εξοπλίζει εθελοντές που οργανώνονται σε όλες τις πόλεις, διευκολύνοντάς τους στη μεταφορά των αναγκαίων προμηθειών στα σπίτια αποκλεισμένων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επιπλέον, στηρίζει απευθείας τα ευάλωτα νοικοκυριά χρηματοδοτώντας προϊόντα πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, η Epic παραχωρεί τον στόλο των αυτοκινήτων της στη διάθεση της εθελοντικής ομάδας του Επιτρόπου Εθελοντισμού ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, διασφαλίζει την απρόσκοπτη επικοινωνία και το συντονισμό των εθελοντών προσφέροντας δωρεάν 160 πακέτα τηλεφωνίας με δωρεάν χρόνο ομιλίας και mobile data. Τέλος, έχει ανοίξει λογαριασμό σε υπεραγορές σε όλες τις πόλεις έτσι ώστε οι εθελοντές να εφοδιάζονται με τις αναγκαίες προμήθειες.

Invel Real Estate
Η Invel Real Estate, βασικός μέτοχος της Prodea Investments και κατ’ επέκταση των ξενοδοχείων The Landmark Nicosia και Aphrodite Hills Resort, προχώρησε σε δωρεά εξοπλισμού €110.000 προς τον ΟΚΥπΥ για στήριξη των υπηρεσιών υγείας και κάλυψη των εκτάκτων αναγκών.

Επιπρόσθετα, τo The Landmark Nicosia διέθεσε δωρεάν αριθμό δωματίων φιλοξενίας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να συνδράμει στον αγώνα κατά του COVID-19. 


EUROBANK Κύπρου
Η EUROBANK Κύπρου πρόσφερε €100.000 για ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμό στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

ICR Cyprus
Η Integrated Casino Resorts Cyprus δώρισε ποσό €100.000 προς το υπουργείο Υγείας. Η ICR Cyprus, κοινοπραξία της Melco και της Cyprus Phassouri (Cyprus) Ltd (μέλος του Ομίλου CNS), είναι η εταιρεία που ανέλαβε την ανάπτυξη και λειτουργία των Cyprus Casinos "C2" και του πολυθεματικού καζίνο-θέρετρου City of Dreams Mediterranean.

Όμιλος SAYWEAR - ZARA Κύπρου
Ο όμιλος SAYWEAR - ZARA Κύπρου αποκλειστικός αντιπρόσωπος της αλυσίδας καταστημάτων Inditex  (Zara, Massimo Dutti, Pull and Bear, Berska, Zara Home, Oysho) απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιταγή ύψους €100.000 ως μορφή δωρεάς για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Πετρολίνα
Η Πετρολίνα συμμετέχει στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, καθώς και στην προσπάθεια του κράτους για τον επαναπατρισμό πολιτών, εφοδιάζοντας με καύσιμα αεροπορικές πτήσεις. Η στήριξη περιλαμβάνει αρχικά δύο προγραμματισμένες πτήσεις: η πρώτη ήταν προσφορά της Cyprus Airways και της Πετρολίνα και η δεύτερη ήταν προσφορά της Τράπεζας Κύπρου και της Πετρολίνα.

Όμιλος Giovani
6.000 μάσκες δώρισε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ο Όμιλος Giovani, για στήριξη των επαγγελματιών υγείας και ενίσχυση των προσπαθειών αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού COVID-19. Άλλες 4.000 μάσκες καθώς και προστατευτικές ιατρικές στολές θα παραδοθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αυτές τις ημέρες. Επιπλέον, ο Όμιλος Giovani, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, προσφέρει 10 εξοχικά καταλύματα σε επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να απομονωθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, λόγω των δεδομένων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, για την προστασία των μελών της οικογένειάς τους. 

Αliathon, Droushia, King’s Hotel και Daphne Hotel Appartments
Τα τέσσερα ξενοδοχεία της Πάφου, Αliathon, Droushia, King’s Hotel και Daphne Hotel Appartments, αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε επαγγελματίες υγείας που έρχονται από άλλες πόλεις για να ενισχύσουν το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Υπεραγορές Παπαντωνίου
Δωρεά δύο αναπνευστήρων στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου έκαναν οι Υπεραγορές Παπαντωνίου. 

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού δώρισε ιατρικό εξοπλισμό αξίας 25.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

LIDL Κύπρου
Η Lidl Κύπρου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Επιτρόπου Εθελοντισμού ώστε να δημιουργηθούν και να αποσταλούν συγκεκριμένα πακέτα προς τους χώρους υποχρεωτικής καραντίνας (καθαριστικά χώρου, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και σνακ). Παράλληλα, η Lidl Κύπρου στηρίζει την «Έκτακτη Υπηρεσία στήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (Κ.Ε.Σ.) για την παροχή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και την παγκύπρια αποστολή ενημερωτικού υλικού σε τέσσερις γλώσσες. Στο πλαίσιο του έργου του Κ.Ε.Σ. καλύπτονται επίσης οι επισιτιστικές ανάγκες των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προσωρινής Υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά, καθώς και οι ανάγκες εγκύων και νεογνών στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου.
 
ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ πραγματοποιούν εκστρατεία με στόχο την οικονομική στήριξη του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος αυτήν την περίοδο δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση ατόμων τρίτης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων. Συγκεκριμένα, για κάθε αγορά οποιασδήποτε πασχαλινής σοκολάτας οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ προσφέρουν το 5% των πωλήσεων για τους σκοπούς στήριξης του έργου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Όλες οι πασχαλινές σοκολάτες διατίθενται με έκπτωση 25%.

Demetriades Group
Η Demetriades Group ανέλαβε την στήριξη της καθημερινής τροφοδοσίας του προσωπικού του Πνευμονολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού μέχρι και το τέλος Απριλίου με τα προϊόντα Delicious αλλά και με χυμούς που παραχώρησε η ΚΕΑΝ. 

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ προέβη σε δωρεά 400 μασκών, που εξασφάλισε από το εξωτερικό, προς τις ιατρικές υπηρεσίες.
 
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων & Ερευνών Αγοράς Κύπρου
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων & Ερευνών Αγοράς Κύπρου (μέλος της ΟΕΒ) δώρισε 450 ασπίδες προστασίας στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.
 
OJO sun&glasses
Προσφέρει 2000 ιατρικές μάσκες εντελώς δωρεάν σε συνεργασία με την ACS Courier Κύπρου.

ΠΑΝΔΩΡΑ, Coca-Cola HBC Κύπρου, Pizza Hut, Freshly Chopped και Photos Photiades Distributors 
Oι εταιρίες ΠΑΝΔΩΡΑ (προσφέρει πρόγευμα και μεσημεριανό καθημερινά στο προσωπικό), Coca-Cola HBC Κύπρου, Pizza Hut, Freshly Chopped και Photos Photiades Distributors στηρίζουν το προσωπικό του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.  

Laiko Cosmos Trading Ltd
Η Laiko Cosmos Trading Ltd δώρισε τρόφιμα αξίας €20.000 σε κοινωνικά παντοπωλεία και άλλα ευαγή ιδρύματα σε ολόκληρη την Κύπρο.
 
MAS
Ο Όμιλος Υπεραγορών MAS σε συνεργασία με το νερό «ΦΑΡΜΑΚΑΣ» προσφέρει ποσότητα εμφιαλωμένου νερού για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Πάφου. Παράλληλα, έχει προσφέρει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου τα οποία έχουν διατεθεί στους ιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο παραϊατρικό προσωπικό.

A.I.MOTOKINISI Ltd
H Α.Ι.MOTOKINISI Ltd, αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων PORSCHE στην Κύπρο, παραχώρησε ιατρικό εξοπλισμό στον ΟΚΥπΥ για ενίσχυση των αυξημένων αναγκών στον τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αποφάσισε να εξασφαλίσει 1.150 μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2), αξίας €5.175.
 
Κώστας Α. Ζαχαρία Λτδ και Cyprus Airports Duty Free (ΚΕΒΕ)
Μετά από σχετική έκκληση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) προς στις εταιρείες μέλη του, η εταιρεία Κώστας Α. Ζαχαρία Λτδ, που δραστηριοποιείται στον τομέα εξαγωγής και εισαγωγής κρεάτων, παραχώρησε αφιλοκερδώς 4.000 μάσκες για όλο τον ιατρικό κόσμο ενώ η εταιρεία Cyprus Airports Duty Free παραχώρησε άλλες 600 μάσκες. 

Δειτε Επισης

Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη