Aναστολή ενοικίων τ/κ υποστατικών επαγγελματικής στέγης ζητά η ΠΟΒΕΚ

Την αναστολή καταβολής ενοικίων των τουρκοκυπριακών υποστατικών επαγγελματικής στέγης, διαρκούσης της κρίσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, ζητά με ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, ο Γενικός Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Οργάνωσης Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), Στέφανος Κουρσάρης. 
 
«Μέσα σε αυτήν την κόλαση που βιώνουμε, απευθυνόμαστε σε σας, σαν τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, με την παράκληση και την ελπίδα, ότι θα αναστείλετε την υποχρέωση καταβολής ενοικίων των τουρκοκυπριακών υποστατικών επαγγελματικής στέγης, διαρκούσης της κρίσης» αναφέρει ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ στην ανοικτή επιστολή του στον ΥΠΕΣ.
 
Προσθέτει «πως αναμένουμε ότι θα αποφασίσετε και δραστική μείωση των πιο πάνω ενοικίων για την περίοδο που θα ακολουθήσει μετά την άρση των απαγορευτικών διαταγμάτων, διότι η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο».
 
Στην επιστολή του ο κ. Κουρσάρης σημειώνει ότι «οι επιπτώσεις από την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας της ασθένειας COVID 19 σε όλον τον κόσμο και στην πατρίδα μας και τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της είναι τρομακτικές».
 
Αναφέρει ότι «οι πλείστες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους, είτε με τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας, είτε υποχρεώθηκαν εκ των πραγμάτων» και ως εκ τούτου «παρέλυσε η οικονομική ζωή του τόπου και οι συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο του λαού θα είναι ανυπολόγιστες».
 
Οι  επιχειρηματίες, καταλήγει ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ, «παράλληλα με την αγωνία για τη φυσική τους επιβίωση, αγωνιούν και για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους».
 
Η επιστολή κοινοποιείται και στον Υπουργό Οικονομικών, τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και τα ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα