Χ. Διογένους: Σημαντική η ταχύτητα και η εφαρμογή των μέτρων

Σημαντικά χαρακτήρισε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού η CEO της Unicars Ltd, Χριστιάννα Διογένους η οποία μιλώντας στο InBusinessNews υπογράμμισε πως το Κράτος έχει κινηθεί αρκετά γρήγορα και εξέφρασε την πεποίθηση πως το Κράτος ακούει τις εισηγήσεις που έρχονται από πλευράς εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς επίσης και από την κοινωνία γενικότερα.

Τόνισε πως σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος που κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί, ή κατά πόσον τα όποια μέτρα λαμβάνονται είναι αρκετά ή σωστά για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σημαντικό είναι να υπάρχει ευελιξία στα μέτρα ώστε να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε ανάλογα των αναγκών.
Παράλληλα, η κ . Διογένους θεωρεί ότι είναι αρκετά σημαντικά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και είναι σημαντικό, όπως είπε, να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας που έχει τραβήξει αρκετά βάρη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου είχε αρχίσει να βρίσκει τα πόδια του. «Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για όλους μας και χρειάζεται σίγουρα η στήριξη από το Κράτος».

Την ίδια ώρα, σημαντικό θεωρεί το γεγονός όπως τα μέτρα εφαρμοστούν γρήγορα, να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και πως αυτά εφαρμόζονται στην πράξη, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Ειδικότερα, όπως είπε, για επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν αναστείλει τις εργασίες, ώστε να μπορούν με την σειρά τους να ξεκαθαρίσουν στους ανθρώπους τους τί γίνεται από τούδε και στο εξής. «Άρα θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι η ταχύτητα και η εφαρμογή».

Κληθείς να σχολιάσει την προϋπόθεση που θέτει το Κράτος για συμμετοχή στα σχέδια στήριξης για μη απόλυση προσωπικού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η κ. Διογένους κατανοεί τους λόγους που έχει τεθεί η εν λόγω προϋπόθεση «αλλά θεωρώ πως η διάρκεια είναι λίγο θέμα. Αντιλαμβάνομαι πως από την στιγμή που η κυβέρνηση θα δώσει στήριξη σε μια επιχείρηση, προφανώς θα στερήσει λεφτά από τα κρατικά ταμεία και δεν θα πρέπει από την άλλη να υπάρχουν απαιτήσεις για χρήματα που αφορούν θέματα πλεονασμού. Όμως, αντιλαμβάνεστε πως μια επιχείρηση δεν μπορεί να ξέρει κάτω από αυτές τις συνθήκες αν θα αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα τα οποία θα έχουν να κάνουν και με την ευρύτερη οικονομία. Αν ο τουρισμός φέτος θεωρήσουμε ότι θα υποστεί τεράστιο πλήγμα και δεν καταφέρει να αναρρώσει, προφανώς η Οικονομία της Κύπρου θα είναι σε χειρότερη κατάσταση κάτι που επηρεάζει ολόκληρη την χώρα. Αν μια επιχείρηση βλέπει ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις εργασίες της με τον τρόπο που τις έκανε και εάν για παράδειγμα αναγκαστεί να κλείσει ορισμένα τμήματα ή ένα κομμάτι της επιχείρησης της, θεωρώ λίγο άδικο να μην μπορεί να το κάνει».



 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους