ΕΒΕ Πάφου: Καταστροφικές οι επιπτώσεις για την Πάφο

Καταστροφικές χαρακτήρισε τις επιπτώσεις για την Επαρχία Πάφου από την πανδημία του κορωνοϊού, ο πρόεδρος του Εμπορικού  και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης, προσθέτοντας πως οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης  ανέφερε πως η πανδημία έχει οδηγήσει σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες στην Πάφο, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα σε αδιέξοδο, όσον αφορά τα οικονομικά των επιχειρήσεων, καθότι, όπως είπε, τα έσοδα έχουν μηδενιστεί , ενώ  τα έξοδα συνεχίζουν να “τρέχουν. Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως ακόμη δεν έχει αποκρυσταλλώσει γνώμη για τα μέτρα στήριξης που θα δώσει η κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Πρόσθεσε πως “είναι εδώ που καλείται το Κράτος και η ΕΕ να δώσουν την αναγκαία υποστήριξη προς τις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να κρατηθούν στη ζωή και να διατηρήσουν την οργανωτική τους δομή, μελλοντικά με την υποχώρηση του κορωνοϊού, αλλά και για να επαναδραστηριοποιηθούν”.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Δημητριάδης είπε πως εγγεγραμμένα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου είναι 550 επιχειρήσεις, αλλά ο αριθμός των επιχειρήσεων που λειτουργού είναι πολύ μεγαλύτερος και μάλιστα ορισμένες χιλιάδες. Όπως εξήγησε, υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις, επαγγελματίες που εργάζονται από μόνοι τους ή με μικρό αριθμό προσωπικού.  Δυστυχώς, συνέχισε, κύκλος εργασιών δεν υπάρχει, οι εισπράξεις δεν είναι δυνατές και έτσι τα πάντα βρίσκονται σε στασιμότητα.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως όλοι τώρα δίδουν έμφαση στα θέματα υγείας και το οικονομικό αποτελεί δευτερεύων ζήτημα, προσθέτοντας ωστόσο, πως η οικονομική κατάσταση η οποία δημιουργείται, είναι πολύ δύσκολη και τραγική.

Αρκετές επιχειρήσεις συμπλήρωσε στην Πάφο, έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες τους αλλά δεν έχουν βάλει λουκέτο, αναμένοντας την εξέλιξη των πραγμάτων αλλά και την οικονομική βοήθεια της οποίας θα τύχουν από το Κράτος, καθώς και την αντιμετώπιση της οποία θα τύχουν από τις τράπεζες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες.
 
Βρισκόμαστε όλοι σε αναμονή, είπε, σημειώνοντας πως το ΕΒΕ Πάφου έχει απευθύνει έκκληση προς τις επιχειρήσεις να μην απολύσουν προσωπικό και να αναμένουν τις εξελίξεις για να δουν πώς όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται.
Πρόσθεσε πως δεν έχει περιπέσει στην αντίληψη του καμία επιχείρηση στην Πάφο που να έχει κλείσει, παρά μόνο έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, κατέληξε.   

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024