Γ. Εισαγγελέας: Καταχωρήθηκε υπόθεση κατά BOCY για καταχρηστικές ρήτρες

Η Νομική Υπηρεσία έχει ήδη καταχωρήσει στο δικαστήριο μια υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου για καταχρηστικές ρήτρες, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, απορρίπτοντας την ίδια ώρα τις επικρίσεις, που δέχθηκε χθες η Νομική Υπηρεσία λόγω της μη παρουσίας εκπροσώπου της σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου που συζήτησε το θέμα.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι οι δύο άλλες υποθέσεις είναι εδώ και καιρό έτοιμες για καταχώρηση στο δικαστήριο, κάτι που δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτό λόγω κάποιων προβλημάτων, που παρουσιάζονται σε αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, όπως είπε.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε, επίσης ότι η καταχώρηση και αυτών των υποθέσεων αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.
Αναφορικά με τις επικρίσεις χθες στη Βουλή εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας λόγω της μη παρουσίας εκπροσώπου της Υπηρεσίας στη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα των καταχρηστικών ρητρών των τραπεζών,  ο κ. Κληρίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Νομική Υπηρεσία δεν έχει καμία πρόθεση για παραγνώριση του έργου που συντελείται στις Επιτροπές της Βουλής «και εκεί και όπου απαιτείται η παρουσία της πάντα προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες, έτσι ώστε να παρίσταται και να συνδράμει στο έργο της».

Επανέλαβε την έκκλησή του όπως δίδεται ικανοποιητική χρονική προθεσμία κατά τη σύγκληση των συνεδριών «έτσι ώστε να είναι δυνατή η διενέργεια διευθετήσεων που να καθιστούν εφικτή την παρουσία εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας σε αυτές».

«Δυστυχώς αυτό δεν έχει ακόμη διευθετηθεί. Αποστέλλονται ειδοποιήσεις με πάρα πολύ μικρές προθεσμίες, με στενά περιθώρια, που καθιστούν αδύνατη την παρουσία λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας λόγω των ειλημμένων υποχρεώσεων που έχουν ενώπιον δικαστηρίων οι οποίες δεν μπορούν να αναβληθούν», είπε.

«Αν δεν μπορούν να γίνουν άλλες διευθετήσεις, τότε αναπόφευκτη είναι η απουσία μελών της Νομικής Υπηρεσίας από αυτές τις συνεδριάσεις», είπε, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του για αυτή την κατάσταση.

Είπε ότι έχει αποστείλει επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για ρύθμιση αυτού του θέματος «το οποίο συνεχώς παρουσιάζει αυτού τους είδους τα προβλήματα».

Σημείωσε ότι η Νομική Υπηρεσία «είναι πάντα πρόθυμη να παραστεί και να συνδράμει παραγωγικά και καλά προετοιμασμένα στο έργο των Επιτροπών φτάνει να δίδεται ικανοποιητική προθεσμία κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει σήμερα».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023