anner-cyta-vodafone

Α. Σπύρου: Με καινοτομίες ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού

Α. Σπύρου: Με καινοτομίες ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού

Α. Σπύρου: Με καινοτομίες ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού

Πέραν του αγωνιστικού μέρους ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ αναδεικνύει για ακόμα μια χρονιά τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews o Ανδρέας Σπύρου, Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ υπογραμμίζει τα μηνύματα ανθρωπιάς που αποστέλλονται μέσω της εκδήλωσης, ενώ αναφέρεται στις πρωτοποριακές δράσεις και καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης.

RELATED ARTICLESΗ Κύπρος κινείται πλέον στους ρυθμούς του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ. Πότε θα δοθεί επίσημα η εκκίνηση και ποιες διαδρομές περιλαμβάνει;
Είναι γεγονός ότι η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, έχει αρχίσει. Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου και περιλαμβάνει 6 διαφορετικές διαδρομές για όλες τις ηλικίες, αντοχές και επιδόσεις. Το Σάββατο, 21 Μαρτίου δοκιμάζουμε τα όρια μας, και διασκεδάζουμε τρέχοντας μαζί με φίλους και συναδέλφους στον 5ΚΜ Primetel Εταιρικό Δρόμο, ενώ εκατοντάδες παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν στον αγώνα δρόμου Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race. Την Κυριακή 22 Μαρτίου έχουμε το πιο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης. Πέραν του Μαραθώνιου Δρόμου (42 ΧΛΜ), έχουμε τον Muskita Ημιμαραθώνιο Δρόμο (21ΧΛΜ), τον Petrolina Δρόμο Ενέργειας 10ΧΛΜ και τον Medochemie Ατομικό Δρόμο 5ΧΛΜ.

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού για άλλη μια χρονιά αναδεικνύει το κοινωνικό του χαρακτήρα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα ανθρωπιάς.
Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ στέλνει το κοινωνικό μήνυμα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» για τη Ζωή. Και αυτό γιατί κάθε συμμετοχή στον 14ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ αποκτά ιδιαίτερη αξία, αφού οι δρομείς, μέσω της εφαρμογής Give & Gain, μπορούν να τρέξουν και να συγκεντρώσουν χρήματα για ένα φιλανθρωπικό σκοπό που θα επιλέξουν, αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Παράλληλα, ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ υπηρετεί άλλον έναν ιερό σκοπό. Και αυτή τη χρονιά στηρίζει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία, συμβάλλοντας μέσω της μαζικότητας του αθλητισμού, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού, ώστε να καταστούν δότες μυελού των οστών. Τέλος η εταιρεία NEXTERS σε μια τεράστια κίνηση ανθρωπιάς, θα προσφέρει 1 ευρώ για κάθε αθλητή που θα τερματίζει. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα δοθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο Λεμεσού.
 
 

Παράλληλα ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού προωθεί την υιοθέτηση οικολογικών συμπεριφορών. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Φέτος, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού παρουσιάζει την πρωτοποριακή περιβαλλοντική δράση Go Blue by MUSKITA. Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς ώστε να συμβάλουμε στην ελαχιστοποίηση του οικολογικού αντίκτυπου στον πλανήτη μας και να αναλάβουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Καθώς η θάλασσα καλύπτει περισσότερο από τα δύο τρίτα της επιφάνειας της γης, αποτελώντας το μεγαλύτερο παράγοντα ρύθμισης των κλιματικών αλλαγών, έτσι και η εκστρατεία Go Blue by MUSKITΑ είναι εμπνευσμένη από το μοναδικό μπλε χρώμα της θάλασσας που περιβάλλει το νησί μας.
 
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον αθλητή του ΓΣΟ Στέλιο Κυριακίδη. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;
Ο Στέλιος Κυριακίδης αποτελεί ένα θρύλο για τον κυπριακό αθλητισμό και μια διεθνή προσωπικότητα στον χώρο των Μαραθωνίων δρόμων. Ο Στέλιος Κυριακίδης δεν ήταν απλά ένας αθλητής του ΓΣΟ με διεθνείς διακρίσεις, αλλά ο άνθρωπος που πάντρεψε το Μαραθώνιο δρόμο με την φιλανθρωπία και την κοινωνική δράση, κάνοντας το σκοπό ζωής. Αφιερώνοντας λοιπόν τον 14ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ στον Στέλιο Κυριακίδη, όχι μόνο τον τιμούμε αλλά δίνουμε παράλληλα την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να τον γνωρίσουν και να παραδειγματιστούν από το έργο του.
 
Τί είναι αυτό που κάνει τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ να ξεχωρίζει από άλλες παρόμοιες διοργανώσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων δρομέων από Κύπρο και εξωτερικό;
Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε ότι ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί τη μεγαλύτερη και μαζικότερη αθλητική διοργάνωση. Είναι το μόνο αθλητικό γεγονός στην Κύπρο, που καταφέρνει να συγκεντρώσει πέραν των 15 χιλιάδων δρομέων, εκ των οποίων οι 4 χιλιάδες, από 60 διαφορετικές χώρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από μια πορεία δεκατεσσάρων χρόνων έχουμε μάθει και οι ίδιοι πολλά. Έχουμε μάθει πως για να πετύχουμε χρειαζόμαστε όραμα, μέθοδο, επιμονή, υπομονή και πολλή δουλειά. Αυτό ακριβώς κάνουμε και γι’ αυτό έχουμε τα θετικά αυτά τα αποτελέσματα. Βέβαια η διεθνής φήμη που έχει αποκτήσει πλέον ο Μαραθώνιος Λεμεσού οφείλεται και σε κάποιους άλλους παράγοντες. Τον ήλιο που πλημμυρίζει την Κύπρο τον Μάρτη, την επίπεδη διαδρομή κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού, την παραδοσιακή μας φιλοξενία αλλά και την μεγάλη αγάπη και συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη διαχρονική στήριξη της ΟΠΑΠ, η οποία είναι και φέτος ο Μεγάλος Χορηγός του Μαραθωνίου Λεμεσού.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ μας έχει συνηθίσει σε καινοτομίες τα τελευταία χρόνια. Τι να αναμένουμε φέτος;
Πέραν των κοινωνικών και περιβαλλοντικών μηνυμάτων ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού καινοτομεί και φέτος. Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ λανσάρει νέα μετάλλια αλλά και εφαρμογή για κινητά (app), με απεριόριστες δυνατότητες ώστε κάποιος να μετατρέψει σε απολύτως προσωπική την εμπειρία του στη διοργάνωση. Επιπλέον η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ παρουσιάζει την PETROLINA ENERGY DAY δίνοντας συμβουλές και χρήσιμα tips για υγιεινή διατροφή και μια ζωή γεμάτη ενέργεια. Τέλος το Σάββατο, 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό Pasta Party, ενώ το βράδυ της Κυριακής, ένα πανηγυρικό After Party με μουσική και εκπλήξεις, θα κλείσει πανηγυρικά την κορυφαία γιορτή του αθλητισμού και θα σημάνει την έναρξη του 15ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.
 

 

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας