ΕΤΕπ: €230 εκατ. για νέες επενδύσεις στην Κύπρο το 2019

Την Κύπρο επισκέπτεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Werner Hoyer, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα επισκεφθεί την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία, όπου θα υπογραμμίσει την υποστήριξη της ΕΤΕπ για την κατασκευή, επέκταση και ανακαίνιση 213 νηπιαγωγείων και σχολείων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΕΤΕπ, ο κ Hoyer αναμένεται να επισημάνει την οικονομική στήριξη που παρασχέθηκε πέρυσι από την ΕΤΕπ σε προγράμματα στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, κατά το 2019 η ΕΤΕπ παρείχε €230 εκατ. για νέες επενδύσεις στην Κύπρου, που αναλογεί στο 1,04% του ΑΕΠ, ενώ όπως υπογραμμίζεται η Κύπρος λαμβάνει τα περισσότερα κονδύλια της ευρωπαϊκής τράπεζας σε αναλογία πληθυσμού, σημειώνεται.

Η ΕΤΕπ υποστήριξε, σε συνεργασία με τις κυπριακές τράπεζες, επιχειρηματικές επενδύσεις και νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έργα ενεργειακής απόδοσης. Συμφώνησε επίσης να στηρίξει έργα που έχουν να κάνουν με την αστική ανάπτυξη, τα απόβλητα, τις μεταφορές και την υγεία τα οποία συγχρηματοδοτούνται επίσης από κονδύλια της ΕΕ, αναφέρεται.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει διαθέσει περισσότερα από €4 δισ. για επενδύσεις στην Κύπρο από τότε που συμφωνήθηκαν οι πρώτες δραστηριότητες της ΕΤΕπ πριν από 37 χρόνια. Κατά τα τελευταία έξι χρόνια, από την οικονομική κρίση, η ΕΤΕπ υπέγραψε συμφωνίες πέραν του €1,7 δισ. για νέες επενδύσεις στον τομέα της παιδείας, της ενέργειας, της ναυτιλίας, του νερού και του ιδιωτικού τομέα.

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο