Powered by

ΕΤΕπ: €230 εκατ. για νέες επενδύσεις στην Κύπρο το 2019

Την Κύπρο επισκέπτεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Werner Hoyer, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα επισκεφθεί την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία, όπου θα υπογραμμίσει την υποστήριξη της ΕΤΕπ για την κατασκευή, επέκταση και ανακαίνιση 213 νηπιαγωγείων και σχολείων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΕΤΕπ, ο κ Hoyer αναμένεται να επισημάνει την οικονομική στήριξη που παρασχέθηκε πέρυσι από την ΕΤΕπ σε προγράμματα στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, κατά το 2019 η ΕΤΕπ παρείχε €230 εκατ. για νέες επενδύσεις στην Κύπρου, που αναλογεί στο 1,04% του ΑΕΠ, ενώ όπως υπογραμμίζεται η Κύπρος λαμβάνει τα περισσότερα κονδύλια της ευρωπαϊκής τράπεζας σε αναλογία πληθυσμού, σημειώνεται.

Η ΕΤΕπ υποστήριξε, σε συνεργασία με τις κυπριακές τράπεζες, επιχειρηματικές επενδύσεις και νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έργα ενεργειακής απόδοσης. Συμφώνησε επίσης να στηρίξει έργα που έχουν να κάνουν με την αστική ανάπτυξη, τα απόβλητα, τις μεταφορές και την υγεία τα οποία συγχρηματοδοτούνται επίσης από κονδύλια της ΕΕ, αναφέρεται.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει διαθέσει περισσότερα από €4 δισ. για επενδύσεις στην Κύπρο από τότε που συμφωνήθηκαν οι πρώτες δραστηριότητες της ΕΤΕπ πριν από 37 χρόνια. Κατά τα τελευταία έξι χρόνια, από την οικονομική κρίση, η ΕΤΕπ υπέγραψε συμφωνίες πέραν του €1,7 δισ. για νέες επενδύσεις στον τομέα της παιδείας, της ενέργειας, της ναυτιλίας, του νερού και του ιδιωτικού τομέα.

Δειτε Επισης

Η έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου... Τι ζητούν και τι περιμένουν επιχειρήσεις και επενδυτές από την Κύπρο
Ενώπιον βουλευτών τα προβλήματα φοιτητών-Ανάγκη ενίσχυσης φοιτητικής μέριμνας και αναθεώρησης κριτηρίων
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Από παρΑΤΑση σε… παράτηση-Νέος κύκλος επαφών με ορίζοντα 10 ημερών για κατάληξη ή αδιέξοδο
Άναψε πράσινο φως για το Hadassah Healthcare Park-Τι θα περιλαμβάνει η μεγάλη ανάπτυξη στη Λακατάμια
Έλενα Κούσιου-Χατζηδημητρίου: Ολοκληρωμένη η στεγαστική πολιτική, έρχονται νέες λύσεις και προγράμματα
Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα η ηλεκτρική διασύνδεση και κάπου στο... μέλλον η ολοκλήρωση του τερματικού
Στηρίζει το ψηφιακό ευρώ, προτάσσει την διατήρηση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα η Κύπρος
Γενικό Λογιστήριο: Υποχρέωση για ενημέρωση του συστήματος eProcurement για όλες τις αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων
Άνοδος σε όλους τους τομείς του τριτογενούς τομέα για την κυπριακή οικονομία το 2023