Ν. Νουρής: Τι φοβάμαι για μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης (video)

Δεν έχει κολλήσει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και ούτε ανατρέπονται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του στο InBusinessNews ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.
 
«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σκόνη στην ατμόσφαιρα δεν σημαίνει ότι έχει κολλήσει. Όλα βαίνουν σωστά, το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί. Παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες νομοτεχνικής επεξεργασίας τις οποίες εξετάζει η Νομική Υπηρεσία. Πολύ σύντομα θα σταλεί στην Ένωση Δήμων για τελική τοποθέτηση και θεωρώ πως το θέμα βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε ακόμα: 

40+1 γυναίκες σε δημόσια αξιώματα


Φάκελος χαλλούμι: Αναζητούν τη χρυσή τομή


Η Βουλή έχει τον τελικό λόγο
Ο κ. Νουρής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει την πρόταση όπως την έχει παρουσιάσει αλλά τα κόμματα στη Βουλή θα έχουν τον τελικό λόγο. «Προσπαθούμε γνωρίζοντας το περιβάλλον, να ισορροπήσουμε τα πράγματα με βάση και τις θέσεις των κομμάτων, χωρίς όμως να φεύγουμε από τις θέσεις αρχής που είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να κάνει δύο πράγματα. Αφενός να δημιουργήσει βιώσιμες μονάδες αυτοδιοικητικές και αφετέρου να δώσουμε στους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες και βιώσιμες», τόνισε.


 
Δεν ήταν προτεραιότητα οι συνενώσεις
Ο κ. Νουρής αναφερόμενες στις αντιδράσεις για το θέμα των συνενώσεων ανάφερε πως ποτέ δεν ήταν για την κυβέρνηση αυτό το θέμα προτεραιότητα. «Όμως είναι το απαραίτητο όχημα για τη μετάβαση στη νέα εποχή για να φτιάξουμε το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο», ανέφερε.

Γιατί πρέπει να αναβληθούν οι Δημοτικές Εκλογές
Ο κ. Νουρής εξήγησε και το γιατί θα πρέπει οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές να γίνουν τον Μάιο του 2024 αντί τον Δεκέμβριο του 2021 που είναι προγραμματισμένες. «Δεν γίνεται απλά γιατί θέλουμε να μετακινήσουμε τις εκλογές, αλλά επειδή αυτή η τεράστια μεταρρυθμιστική προσπάθεια θέλει χρόνο και βεβαίως θέλει ανθρώπους με εμπειρία που έχουν ήδη ζυμωθεί στη μεταρρύθμιση. Θεωρούν λοιπόν πως πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς που γνωρίζουν τη μεταρρύθμιση και γνωρίζουν το αντικείμενο, να πάρουν ένα επιπρόσθετο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να δομήσουμε τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης», σημείωσε.

Να προλάβουμε την προεκλογική των Βουλευτικών Εκλογών
Τέλος, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Νουρής ανέφερε ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο από τη νομική υπηρεσία και ακολούθως θα δοθεί στην Ένωση Δήμων η οποία θα έχει από την πλευρά της περιθώριο δύο εβδομάδων για την τελική της τοποθέτηση. «Ακολούθως θα πάει στη Βουλή και έχω δηλώσει την ετοιμότητα μου να μεταβαίνω στις συνεδριάσεις όσο χρειαστεί. Στόχος είναι να ψηφιστεί για ευνόητους λόγους πριν να μπούμε στην προεκλογική περίοδο των βουλευτικών του 2021», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο