Στην Ολομέλεια η χρήση υπηρεσιακών οχημάτων από γενικούς διευθυντές

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται οι κανονισμοί που αφορούν τη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων στον κρατικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, με ζητούμενο τη διεύρυνσης του δικαιώματος αποκλειστικής χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων από Γενικούς Διευθυντές και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.
 
Τα κόμματα θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση να διευρυνθεί το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης στους Γενικούς Διευθυντές, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τον Αρχιπρωτοκολλητή, τον Γενικό Λογιστή, τον Διευθυντή Γραφείου Προέδρου, τον Επίτροπο Προεδρίας και τον Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα οι αξιωματούχοι αυτοί μπορούσαν να χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό τους όχημα και πέραν των ωρών υπηρεσίας για υπηρεσιακούς σκοπούς ή για υποχρεώσεις επαγγελματικές ή κοινωνικές που απορρέουν από την εργασία τους, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να παίρνουν τα οχήματα στον τόπο διαμονής τους.
 
Παράλληλα το ΔΗΚΟ θα καταθέσει πρόταση νόμου στην Ολομέλεια η οποία θα τροποποιεί την εισήγηση των κυβερνητικών κανονισμών που κατατέθηκαν. Η πρόταση του ΔΗΚΟ, όπως την ανέλυσε ο κ. Μουσιούττας, προνοεί ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 100 ευρώ ανά μήνα να αποκόπτεται από τους συγκεκριμένους αξιωματούχους ώστε να έχουν την αποκλειστική χρήση στο υπηρεσιακό τους όχημα. Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται κάποια επιπλέον έσοδα για το κράτος και σταματά «αυτό το κυνήγι μαγισσών» αν κάποιος αξιωματούχος χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο να πάει στην οικία του, ποια ώρα το χρησιμοποίησε κ.α. Εξέφρασε την άποψη ότι το ποσό των 100 ευρώ που δεν είναι δυσβάστακτο για κανέναν, απαλλάσσει το κράτος από αχρείαστα διοικητικά έξοδα ελέγχου των διαδρομών των αξιωματούχων.
 
Μέχρι σήμερα, δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των οχημάτων με μετάβαση από και προς τον τόπο διαμονής τους έχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι.
 
Ο κ. Μουσιούττας είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών διαφωνεί με την τροπολογία του ΔΗΚΟ και εμμένει στην κυβερνητική τροπολογία, ενώ ο Γενικός Ελεγκτής διαφωνεί και με τις δύο πιο πάνω τροπολογίες, όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους τους στην Επιτροπή Οικονομικών. Ωστόσο, όπως είπε, το ΔΗΚΟ θα υποβάλει την τροπολογία του και εναπόκειται στα υπόλοιπα κόμματα αν θα την ψηφίσουν ή όχι.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων