ΕΤΥΚ: Σκληρή επίθεση κατά ΣΕΚ

Πυρά κατά της ΣΕΚ για την απόφαση της να δημιουργήσει συντεχνία τραπεζοϋπαλλήλων εξαπολύει σε εγκύκλιο προς τα μέλη της η ΕΤΥΚ.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Πρόσφατα είδαμε στον τύπο ότι, η ΣΕΚ αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των Τραπεζών και συνεπώς μέσα από διάφορα σχήματα να προσπαθήσει να εγγράψει μέλη από την οικογένεια των Τραπεζοϋπαλλήλων.

Η αλήθεια είναι μία, ότι εδώ και πολύ καιρό (όχι τώρα), η ΣΕΚ και όχι μόνο προσπαθεί να μπει στο χώρο των Τραπεζών, αλλά αυτό δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα διότι στο παρελθόν η ΕΤΥΚ στην πολυετή πορεία της άμεσα και έμμεσα αντιμετώπισε διασπαστικές επιθέσεις που στόχο είχαν την αποδυνάμωση της αποτελεσματικότητας της ΕΤΥΚ και κατ’ επέκταση των δικαιωμάτων και την κατοχύρωση των συναδέλφων.

Η κοινωνία γνωρίζει την κάθε συντεχνία και τη βαθμολογεί ανάλογα με το αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών της και αν είναι συνεπής με τις αρχές του Συνδικαλιστικού κινήματος ή έχει υποκύψει στο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ που κατατρώει τα σωθικά της κοινωνίας ή αν έχει υποκύψει στις εργοδοτικές ορέξεις και τα συμφέροντα.

Φυσικά στην κοινωνία η αξιολόγηση της ΕΤΥΚ είναι στην κορυφή κι’ εκεί θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει πολλές διασπαστικές προσπάθειες φανερές και υπόγειες και αυτές άμεσα ή έμμεσα ήταν οργανωμένες από:

1.    Πολιτικά Κόμματα
2.    Εργοδοτικούς κύκλους
3.    Προσωπικά συμφέροντα
4.    Και πρόσφατα έχουν εμφανισθεί γνωστοί κύκλοι (συνδυασμός των πιο πάνω) που έχουν στοχοποιήσει τους τραπεζοϋπάλληλους και επιδιώκουν συνεχώς την υποβάθμιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων τους.

Σ’ όλους αυτούς που διαχρονικά επιδιώκουν να χρωματίσουν και να ελέγξουν τη μοναδική μεγάλη Συντεχνία που είναι μακριά από ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ συμφέροντα απαντούμε περήφανα ΟΧΙ και τους προειδοποιούμε ότι ΟΧΙ μόνο θα αποτύχουν αλλά θα αντιμετωπίσουν και την ισχυρή αντίδραση των συναδέλφων.

Επίσης οι κύκλοι της εργοδοσίας και άλλων συμφερόντων που συμπορεύονται, θα αποτύχουν γι’ άλλη μία φορά και η ΕΤΥΚ θα συνεχίσει πιο ισχυρή και αποτελεσματική την πορεία της.

Διαχρονικά η ΕΤΥΚ ΑΠΕΔΕΙΞΕ σ’ ΟΛΟΥΣ και είναι καθολικά παραδεκτό ότι σ’ όλη την πορεία και τις αποφάσεις της είναι ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ χωρίς ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, ούτε εξυπηρέτησε κομματικά, εργοδοτικά ή άλλα συμφέροντα παρά μόνο αυτό που πίστευε ότι ήταν το συμφέρον του συνόλου των μελών της.

Τώρα με τις επιθέσεις που δεχόμαστε είναι η ώρα να ληφθούν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που θα μας ανοίξουν νέους δρόμους και τρόπους προστασίας της Συνδικαλιστικής συνείδησης, κτίζοντας παράλληλα αποτελεσματικά τείχη προστασίας απ’ όλους όσους επιβουλεύονται τις επιτυχίες της ΕΤΥΚ.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα