Powered by

Νέο οργανόγραμμα, νέο κτίριο και αλλαγές στο ΡΙΚ2

Στις διαβουλεύσεις για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ που θα αρχίσει σύντομα, στις διεργασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου, και στις αλλαγές που θα γίνουν στο ΡΙΚ2, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Φράγκος κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2020. Ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες 35 εκ. ευρώ. 
 
Ο κ. Φράγκος είπε πως παρουσίασαν στην Επιτροπή έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για το 2020 και αναφέρθηκε στην εκσυγχρονιστική πορεία που έχει θέσει σε εφαρμογή το παρόν ΔΣ σε ένα χρόνο από τον διορισμό του. Πρόσθεσε πως έθεσαν υπόψη της Βουλής τις παρατηρήσεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης και του Γενικού Ελεγκτή που πιστοποιούν ότι το ΡΙΚ πληροί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μια δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 
Ο κ. Φράγκος δήλωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ, ενώ αναλύοντας τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, σημείωσε ότι με την νέα οργανική δομή, θα υπάρξει δυνατότητα ανέλιξης των υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Πρόσθεσε πως θα υπάρξει σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης εργαζομένων.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ, είπε ακόμη ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι διεργασίες για ανέγερση νέου κτιρίου του ΡΙΚ, εξηγώντας ότι θα πωληθεί μέρος της γης και με τα έσοδα, θα ανεγερθεί το νέο κτίριο. Όπως είπε, το σημερινό κτίριο ήταν αρχικά στρατόπεδο των Βρετανών, ενώ οι βουλευτές υπέδειξαν ότι το σημερινό κτίριο είναι ακατάλληλο για τους εργαζόμενους.
 
Ο κ. Φράγκος προανήγγειλε αλλαγές και για το ΡΙΚ 2 ώστε να αποκτήσει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο βραβευμένο αρχείο του ΡΙΚ, «ψηφιακός Ηρόδοτος». Επίσης, σημείωσε ότι το 50% των επισκέψεων στην ιστοσελίδα, είναι από άτομα από 18-45 ετών, και πως οι επισκέψεις προέρχονται από 63 χώρες.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Tιμολόγηση με βάση χρήση στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές ζητά από την Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπορίου
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕ Λεμεσού-Τα επόμενα βήματα για τις εξαγγελίες Νίκου Χριστοδουλίδη