Νέο οργανόγραμμα, νέο κτίριο και αλλαγές στο ΡΙΚ2

Στις διαβουλεύσεις για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ που θα αρχίσει σύντομα, στις διεργασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου, και στις αλλαγές που θα γίνουν στο ΡΙΚ2, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Φράγκος κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2020. Ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες 35 εκ. ευρώ. 
 
Ο κ. Φράγκος είπε πως παρουσίασαν στην Επιτροπή έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για το 2020 και αναφέρθηκε στην εκσυγχρονιστική πορεία που έχει θέσει σε εφαρμογή το παρόν ΔΣ σε ένα χρόνο από τον διορισμό του. Πρόσθεσε πως έθεσαν υπόψη της Βουλής τις παρατηρήσεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης και του Γενικού Ελεγκτή που πιστοποιούν ότι το ΡΙΚ πληροί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μια δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 
Ο κ. Φράγκος δήλωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ, ενώ αναλύοντας τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, σημείωσε ότι με την νέα οργανική δομή, θα υπάρξει δυνατότητα ανέλιξης των υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Πρόσθεσε πως θα υπάρξει σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης εργαζομένων.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ, είπε ακόμη ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι διεργασίες για ανέγερση νέου κτιρίου του ΡΙΚ, εξηγώντας ότι θα πωληθεί μέρος της γης και με τα έσοδα, θα ανεγερθεί το νέο κτίριο. Όπως είπε, το σημερινό κτίριο ήταν αρχικά στρατόπεδο των Βρετανών, ενώ οι βουλευτές υπέδειξαν ότι το σημερινό κτίριο είναι ακατάλληλο για τους εργαζόμενους.
 
Ο κ. Φράγκος προανήγγειλε αλλαγές και για το ΡΙΚ 2 ώστε να αποκτήσει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο βραβευμένο αρχείο του ΡΙΚ, «ψηφιακός Ηρόδοτος». Επίσης, σημείωσε ότι το 50% των επισκέψεων στην ιστοσελίδα, είναι από άτομα από 18-45 ετών, και πως οι επισκέψεις προέρχονται από 63 χώρες.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο