Οι Κύπριοι θέλουν τις ξένες επενδύσεις

Επιβεβαίωση του θετικού αποτυπώματος που αφήνει μέσα από τη δράση και το έργο του ο Invest Cyprus αποτελούν τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης, που διενήργησε η εταιρεία Pulse, στο διάστημα 13-18 Νοεμβρίου, τα οποία καταδεικνύουν ότι οι Κύπριοι είναι ενήμεροι για τη σημασία που διαδραματίζουν και μπορούν να διαδραματίσουν στην Κύπρο οι ξένες επενδύσεις. 

Ειδικότερα, το 79% των 1006 ερωτηθέντων δήλωσε την στήριξη του σε σχέση με τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο ενώ σημαντικής σημασίας είναι και το συμπέρασμα, που εξάγεται μέσα από τα ευρήματα, ότι η άποψη που τάσσεται υπέρ των ξένων επενδύσεων κυριαρχεί στο εκλογικό σώμα ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής προτίμησης των ψηφοφόρων. Το 11% τοποθετείται κατά των ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, το 9% «ούτε υπέρ ούτε κατά» και το 1% απάντησε «δεν έχω άποψη».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα βάσει της ψήφου των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, το 2016, το 78% των ερωτηθέντων που ψήφισαν ΑΚΕΛ είναι υπέρ, το 8% «ούτε υπέρ ούτε κατά» και το 14% κατά. Οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ διατηρούν το υψηλότερο ποσοστό υποστήριξης προς τις ξένες επενδύσεις, με 87% (7% ούτε υπέρ ούτε κατά και 6% κατά) και τους ακολουθούν από κοντά αυτοί του ΔΗΚΟ (85%, 7% και 7% αντίστοιχα).

Μεγάλη η ικανοποίηση του Invest Cyprus
Για τα ευρήματα της έρευνας ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, μιλώντας στο InBusinessNews εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση που υπάρχει στον οργανισμό για την ευρεία αναγνώριση του κοινού, αναφορικά με το γεγονός πως ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας οφείλεται στις ξένες επενδύσεις. Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν με τον νέο χρόνο, ώστε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και να φέρουμε νέες ξένες επενδύσεις, οι οποίες διαδραματίζουν ένα τόσο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας μας, πρόσθεσε ο κ. Μιχαήλ. 

 


 Ταυτότητα Έρευνας

  • Μέγεθος Δείγματος αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού: 1006 Επιτυχημένες Συνεντεύξεις
  • Γεωγραφική Κάλυψη Δείγματος: Παγκύπρια, Αστικές και Αγροτικές περιοχές
  • Δειγματοληψία: Τυχαία-ΣτρωματοποιημένηΠολύ-σταδιακή
  • Συλλογή Πληροφοριών: Τηλεφωνικές Συνεντεύξεις –CATI (Computer Aided Telephone Interviews)
  • Ερωτώμενος: Άτομα 18 χρονών και άνω
  • Ομάδα Έρευνας:47Ερευνητές & 2 Επιθεωρητές
  • Περίοδος Συλλογής Πληροφοριών: 13/11/2019 –18/11/2019
  • Σταθμίσεις: Το δείγμα σταθμίστηκε (rimweighting) εκ των υστέρων με περιορισμούς (constraints) ως προς δημογραφικές παραμέτρους και τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2016
  • Στατιστικές Αναλύσεις σε βάσεις κάτω των 60 ατόμων (*) υπόκεινται σε μεγάλα στατιστικά λάθη και αναλύσεις σε βάσεις κάτω των 30 ατόμων (**) παρουσιάζονται μόνο για ενδεικτικούς σκοπούς
  • Μέγιστο Στατιστικό Λάθος σε διάστημα εμπιστοσύνης 90% (90% Confidence Level): 2,6%
  • Το μέγιστο στατιστικό λάθος εφαρμόζεται σε δείκτες λόγων (ratios) όπου ο παρονομαστής είναι το σύνολο του δείγματος –δηλαδή ποσοστά επί του συνόλου. Σε υποομάδες του δείγματος αναλογούν μεγαλύτερα στατιστικά λάθη

Δειτε Επισης

Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις