Πετρίδης: Θα ολοκληρώσουμε το δύσκολο έργο

«Έχουμε την επίγνωση ότι θα κληθούμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις και να εφαρμόσουμε πολιτικές που συνεπάγονται και πολιτικό κόστος, αλλά είναι ωφέλιμες για τον τόπο», ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, εκ μέρους των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την τελετή διαβεβαίωσης τους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτή, άλλωστε, πρόσθεσε, «είναι και η πραγματική παρακαταθήκη αυτής της Κυβέρνησης, που ανέλαβε υπό τη δική σας εποπτεία και καθοδήγηση από το 2013 να διεκπεραιώσει ένα πραγματικά δύσκολο έργο υπό πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες. Θα πρέπει να το ολοκληρώσουμε».

Ο κ. Πετρίδης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ειλικρινή συνειδητοποίηση της πολύ μεγάλης ευθύνης που έχουν τα νέα μέλη του Υπουργικού απέναντί του, αλλά και έναντι του κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που αναμένει από αυτούς να επιτελέσουν έργο. «Που δικαίως έχει προσδοκίες. στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε στο έπακρο. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης», είπε σχετικά. 

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι νέοι υπουργοί γνωρίζουν ότι απαιτείται σκληρή δουλειά και προσήλωση για να ανταποκριθούν στην ολοκλήρωση του απαιτητικού και τολμηρού προγράμματος διακυβέρνησης το οποίο ο Πρόεδρος έθεσε ως όραμα και με βάση το οποίο ο λαός του έχει εμπιστευτεί. «Ενός πραγματικά μεταρρυθμιστικού προγράμματος με καινοτομίες, θεσμικές αλλαγές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, η πραγμάτωση των οποίων είναι καθοριστικές για το μέλλον του τόπου. Πολιτικές καθοριστικές για την ανάπτυξη, την ευημερία, το κοινωνικό κράτος, τη λειτουργεία του κράτους και των θεσμών, την παιδία, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, την υγεία, για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τα παιδιά μας», τόνισε ακόμα.
 
«Είναι λοιπόν έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας που θα εργαστούμε για την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος στους δικούς μας τομείς αρμοδιότητας αλλά και συλλογικά ως μέρος της Κυβέρνησης που έχει ένα κοινό όραμα το οποίο καλείται να υλοποιήσει. Επιδεικνύοντας το απαιτούμενο ήθος και ειλικρίνεια, και αφοσίωση και σύνεση, υπό τη δική σας καθοδήγηση και εποπτεία», ανέφερε ο κ. Πετρίδης.

«Έχουμε ακούσει τις παραινέσεις και θα τις ακολουθήσουμε. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι στις θέσεις που σήμερα τασσόμαστε να υπηρετήσουμε δεν χωράνε κομματικές σκοπιμότητες και διακρίσεις και σας διαβεβαιώνουμε ότι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μας θα είμαστε αυστηροί  στην τήρηση των αρχών και αξιών της χρηστής διοίκησης, του πολιτικού ήθους και των κανόνων αξιοκρατίας», σημείωσε ο νέος ΥΠΟΙΚ.

«Άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Γιατί στις μέρες μας ο πιο αυστηρός κριτής είναι οι πολίτες και η κοινωνία, οι οποίοι δεν χαρίζονται σε ατοπήματα,  αναποτελεσματικότητα ή απραξία. Στη σύγχρονη εποχή, τα πολιτικά και πολιτειακά αξιώματα δεν είναι ούτε δια βίου προνόμιο ούτε μπορούν να αποτελέσουν μια ευχάριστη κοινωνική απασχόληση, αλλά συνεπάγονται συνεχή δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία.  Η κοινωνία κρίνει καθημερινά, αλλά και εκ του αποτελέσματος τόσο το έργο όσο και το ήθος, την ανιδιοτέλεια και την ειλικρίνεια μας. Αυτή είναι και η πρόκληση, αλλά και η ευθύνη την οποία αποδεχόμαστε σήμερα αναλαμβάνοντας το αξίωμα του Υπουργού», ανέφερε ακόμα.

«Στεκόμαστε σήμερα μπροστά σε σας, μπροστά στον κυπριακό λαό, μπροστά στην ευθύνη. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα υπηρετήσουμε με ευσυνειδησία, εργατικότητα, συναδελφικότητα, με το θάρρος της γνώμης μας και με αποφασιστικότητα. Σας διαβεβαιώ για ακόμη μια φορά ότι θα εργαστούμε σκληρά, ούτως ώστε να νιώσετε απόλυτα δικαιωμένος από τις επιλογές και την εμπιστοσύνη σας», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πετρίδης. 

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023