Η Κύπρος στο top 20 των ιδανικών χωρών για συνταξιούχους

Η Ευρώπη είναι μία ήπειρος που αναμφίβολα γηράσκει. Ποιες χώρες της είναι όμως φιλόξενες στους συνταξιούχους και ποιες όχι; Έρευνα της Blacktower Financial Management για τους ιδανικούς προορισμούς για όσους συνταξιοδοτούνται θέλει στην κορυφή την Ισπανία, αλλά και αρκετά καλή θέση, στην 16η θέση η Κύπρος. Όλες οι χώρες του Νότου, αλλά και εκείνες με ισχυρό κοινωνικό φιγουράρουν σε καλές θέσεις. 

Η έρευνα αφορά 40 ευρωπαϊκές χώρες και για την τελική κατάταξη οι ειδικοί της Blactower έλαβαν υπόψη αλλά και το κόστος ζωής, το προσδόκιμο όριο ζωής, τις τιμές κατοικιών, το συνολικό πληθυσμό των συνταξιούχων, τις κλιματικές συνθήκες, την ποιότητα του περιβάλλοντος ακόμη και τα ποσοστά εγκληματικότητας. 

H Iσπανία κατακτά την κορυφή αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες σε όλα τα παραπάνω, με την έκθεση να επισημαίνει ότι η χώρα προσελκύει εκατομμύρια συνταξιούχους κάθε χρόνο και από άλλες χώρες. Ο καλός καιρός, το ποιοτικό φαγητό και η φιλική διάθεση των ντόπιων καθιστά την Ισπανία ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να βρουν ένα καταφύγιο για τα «χρυσά χρόνια» της ζωής τους.  Ακολουθούν η Φινλανδία και η Ιταλία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Σλοβενία και η Ολλανδία. 

Στην έκτη θέση συναντάμε την Πορτογαλία, στην 7η Γερμανία και ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα τη χώρα μας. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Δανία και Αυστρία. 
 
Η Κύπρος συγκεντρώνει 3,16 βαθμούς έναντι 3,58 της πρώτης Ισπανίας. Έχει αρκετά υψηλό προσδόκιμο όριο ζωής, ενώ πόντους της δίνουν επίσης ο καλός καιρός και η φυσική ομορφιά. Το κόστος ζωής δεν είναι στα πλεονεκτήματά της. 
 

Η Ισλανδία ξεχωρίζει ως πιο οικονομική χώρα για στέγαση, ενώ διαθέτει επίσης πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και εντυπωσιακά τοπία για χαλάρωση. Το κύριο χαρακτηριστικό της Ιταλίας από την άλλη είναι ότι έχει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών άνω των 65, κάτι που σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που θα την επιλέξουν θα έχουν γύρω τους ανθρώπους παρόμοιας ηλικίας, ενώ φημίζεται επίσης για την κουζίνα της και τον καλό καιρό της.

Η Γεωργία είναι η χώρα με το χαμηλότερο κόστος ζωής και γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Συχνά διαφεύγει της προσοχής των συνταξιούχων, αλλά δεν θα έπρεπε. Είναι μάλλον υποτιμημένη, σχολιάζει η Blacktower. 

Δειτε Επισης

Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι