Ολοκληρώθηκε μελέτη της ΑνΑΔ για μακροχρόνια άνεργους

Αποτελέσματα μελέτης της Αρχής Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) δείχνουν ότι το Σχέδιο Κατάρτισης Μακροχρόνια Ανέργων σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς «έχει καταλυτική επίδραση στην απασχολησιμότητα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων (88,5%) είναι εργαζόμενοι περίπου 7 μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στο Σχέδιο, με το 76,4% από αυτούς να εξακολουθούν να βρίσκονται στην επιχείρηση/οργανισμό όπου εργάζονταν στο πλαίσιο του Σχεδίου». 
 
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες είναι εργαζόμενοι με καθεστώς πλήρους και μόνιμης απασχόλησης (91,6%).

Η ΑνΑΔ, στο πλαίσιο συστηματικής αξιολόγησης των παρεμβάσεων της, ολοκλήρωσε μελέτη με θέμα «Αξιολόγηση των επιδράσεων του Σχεδίου Κατάρτισης Μακροχρόνια Ανέργων σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2016-2018)», αναφέρεται.
 
Σκοπός του Σχεδίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η παροχή ευκαιριών σε μακροχρόνια ανέργους να ενταχθούν/επανενταχθούν στην απασχόληση με παράλληλη απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων σε σχέση με τις ανάγκες συγκεκριμένης θέσης εργασίας. Το Σχέδιο παρέχει κίνητρα σε επιχειρήσεις/οργανισμούς για να εργοδοτήσουν και καταρτίσουν ενδοεπιχειρησιακά μακροχρόνια ανέργους, με τη διαμόρφωση εξατομικευμένου προγράμματος κατάρτισης διάρκειας 4 μηνών.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι είτε πολύ ικανοποιημένοι ή ικανοποιημένοι από το Σχέδιο (93,4%) και έχουν αξιοποιήσει σε πολύ καλό ως καλό βαθμό τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν (88,1%). Παράλληλα, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες (96,7%) θα παρότρυναν τρίτους να συμμετάσχουν στο Σχέδιο.
 
Τα ψηλά ποσοστά απασχόλησης των συμμετεχόντων και ο ψηλός βαθμός ικανοποίησης που εκφράζουν από τη συμμετοχή τους αποδεικνύουν έμπρακτα τη χρησιμότητα της οργανωμένης ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας για τη διασφάλιση της απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)