Τη νέα χρονιά το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας πάει Κοκκινοτριμιθιά

Εντός του 2020 θα γίνει η μετακίνηση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας στο κτίριο στην Κοκκινοτριμιθιά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.
 
Η κ. Αναστασιάδου είπε ότι δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για μετακίνηση στο κτίριο στην Κοκκινοτριμιθιά του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας η οποία θα γίνει το 2020 και θα είναι σταδιακή».
 
«Γίνεται ουσιαστική προετοιμασία αυτή την φορά. Υπάρχει πλάνο το οποίο υλοποιείται», τόνισε η Υπουργός.
 
Παράλληλα, η κ. Αναστασιάδου είπε πως το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Δημοσίων Έργων και άλλες υπηρεσίες για ανακαίνισή/διαμόρφωση του κτιρίου, στην Κοκκινοτριμιθιά, ένα μέρος του οποίου λειτουργεί σήμερα ως σχολή εκπαίδευσης των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
 
Σημείωσε, ωστόσο, ότι πριν από τη μετακίνηση θα έχει παραληφθεί το εφεδρικό ηλεκτρονικό σύστημα του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, θέμα για το οποίο βρισκόμαστε, όπως είπε, σε διαβούλευση με την εταιρεία που το κατασκευάζει και παράλληλα λαμβάνουμε συμβουλές από το Eurocontrol.
 
Σε 18 μήνες η πλήρης λειτουργία της εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας
Επιπλέον, η Υπουργός Μεταφορών είπε ότι μετά και την ψήφιση του σχετικού νόμου προχωρούν παράλληλα οι διαδικασίες για ίδρυση της κρατικής εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας ιδιωτικού δικαίου, με μοναδικό μέτοχο το κράτος, προσθέτοντας ότι η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τους συμβούλους του κράτους που είναι το Eurocontrol, αντιπροσωπεία του οποίου επισκέπτεται σε μηνιαία βάση την Κύπρο ή και ενωρίτερα εάν απαιτείται.
 
Κατά τις συναντήσεις καθορίζουμε τα βήματα που θα γίνουν, στη βάση χρονοδιαγράμματος, αλλά και την απόκτηση νέου τεχνολογικού εξοπλισμού, υπογράμμισε και σημείωσε ότι θα προχωρήσει πολύ σύντομα η εγγραφή της εταιρείας στον Έφορο Εταιρειών.
 
Η κ. Αναστασιάδου είπε στο ΚΥΠΕ ότι η διαχείριση του έργου για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας έχει ανατεθεί στο Eurocontrol στη βάση της συμφωνίας που υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2009 και ανανεώθηκε τον Ιούλιο του 2019.
 
Επί του προκειμένου, η κ. Αναστασιάδου εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν περίπου 18 μήνες για να λειτουργήσει πλήρως η καινούργια εταιρεία και να γίνει η μεταφορά αρμοδιοτήτων και περιουσιακών στοιχείων από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας στην κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, ενώ σημείωσε πως σε κάποιες χώρες, όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους του Eurocontrol, χρειάστηκαν μέχρι και πέντε χρόνια για να λειτουργήσει πλήρως η εταιρεία.
 
Είπε ακόμη ότι θα πρέπει επίσης να γίνει διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους στο Τμήμα σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά τους και τόνισε ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει η πλήρης μεταβίβαση.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους