O Sir Στέλιος μας αποκαλύπτει τα επόμενα σχέδια του για την Κύπρο (Video)

Τα επόμενα επιχειρηματικά του σχέδια για την Κύπρο αποκάλυψε σε αποκλειστική συνέντευξη στο INBTV ο Kύπριος επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του Easy Group Sir Στέλιος Χατζηιωάννου. Εξηγεί ακόμη γιατί δεν φοβάται το Brexit, σχολιάζει το μονοπώλιο στα κυπριακά αεροδρόμια και το κατά πόσο θα πρέπει να αποκτήσει και η Λευκωσία νόμιμο αεροδρόμιο, κάτι το οποίο συνδέει με  την πορεία επίλυσης του Κυπριακού. 
 

Αναλυτικά η συνέντευξη:
 

Πόσο σας ανησυχεί το Brexit και πόσο θα επηρεάσει τα επιχειρηματικά σας σχέδια;
Έχουμε ετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό για το Brexit. Γενικά εγώ πίστευα ότι το Brexit κατά κάποιο θα ήταν non event, τελικά οι πολιτικοί στη Βρετανία θα πούνε ότι το Brexit δεν είχε οριστεί στο δημοψήφισμα και προχωράμε χωρίς να αλλάξει τίποτα σε πολλές πτυχές της οικονομίας. Το κλασσικό παράδειγμα είναι οι αερομεταφορές. Η EasyJet ως μεγάλη εταιρεία έκανε κάποια σχέδια. Δημιουργήσαμε μια άλλη έδρα στην Αυστρία που είναι μέλος στην ΕΕ με αποτέλεσμα η EasyJet να είναι και η βρετανική και ευρωπαϊκή. Εγώ και οικογένεια μου έχουμε δύο υπηκοότητες και βρετανική και κυπριακή κάτι το οποίο βοηθά να το παίζεις δίπορτο. Όταν υπάρχει θέληση δεν αλλάζει τίποτα με το Brexit. Ένα άλλο παράδειγμα του EasyGroup ειδικά με επιχείρηση που ασχολείται με εκμετάλλευση εμπορικών σημάτων του EasyFamily of brands δημιουργήσαμε γραφείο στην Κύπρο. Λένε μετά τις 31 Οκτωβρίου αν γίνει σκληρό Brexit ότι τα ευρωπαϊκά γραφεία των trademarks να μην αναγνωρίσουν μια βρετανική εταιρεία. Άρα για να είμαστε καλυμμένοι  δημιουργήσαμε ένα γραφείο στην Λευκωσία μικρό. Άρα δεν θα πιστεύω θα μας επηρεάσει το Brexit. Είτε δεν θα αλλάξει τίποτα, είτε θα κάνουμε κάποιες αλλαγές.
 
 

Να ρίξουμε τους τοίχους του Brexit
H Kύπρος μπορεί κατά την άποψη σας να επωφεληθεί από το Brexit
;
Θεωρώ είναι δύσκολο να πει κάποιος ότι θα ωφεληθεί από το Brexit, γιατί το Brexit δημιουργεί ένα τοίχο και εμείς πάμε να ρίξουμε τους τοίχους. Ένα ακραίο είναι το να χρειάζεται visa ο Βρετανός τουρίστας για να έρθει στην Κύπρο κάτι που δεν το θέλει κανένας καθώς θα μειώσει τον αριθμό των τουριστών. Άρα συνεπάγεται ότι θέλουμε ανοικτά σύνορα και όχι κλειστά.

Ανοίγει Easy Hotel στη Λευκωσία
Εσείς έχετε κάποια επιχειρηματικά σχέδια για την Κύπρο;
Θεωρώ ότι μπορούμε να ψάξουμε να βρούμε ένα Easy Hotel στη Λευκωσία. Έχω διαπιστώσει ότι στην πρωτεύουσα υπάρχει έλλειψη για ξενοδοχεία με λογική τιμή. Υπάρχουν μερικά ακριβά, μερικά που δεν έχεις ακούσεις ποτέ άρα δεν ξέρεις την ποιότητα, άρα ένα Easy Hotel εδώ στη Λευκωσία νομίζω θα πήγαινε καλά.
 
Tα μονοπώλια δεν είναι καλά εκτός και εάν σου ανήκουν
Σε παλαιότερες σας δηλώσεις είχατε εκφράσει απογοήτευση για το ότι τα δύο κυπριακά αεροδρόμια έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Θεωρείτε ότι αυτό πλήττει τον τουρισμό της Κύπρου;

Tα μονοπώλια δεν είναι καλά, εκτός και εάν σου ανήκουν (γελά). Τα μονοπώλια ποτέ δεν είναι καλά για τον καταναλωτή και η αεροπορική εταιρεία είναι καταναλωτής των υπηρεσιών των αεροδρομίων. Εγώ πιστεύω θα ήταν καλύτερα να υπήρχε ανταγωνισμός. Τώρα αν αυτό είναι εφικτό στην Κύπρο, δεν ξέρω.

Η Λευκωσία είναι η μόνη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που δεν έχει δικό της νόμιμο αεροδρόμιο. Σας στενοχωρεί αυτό;
Ακόμα προσπαθούμε να συμφιλιώσουμε τους λαούς άρα δεν μπορούμε να βρούμε αυτή την προοπτική. Υπάρχει σχετική απαισιοδοξία για το Κυπριακό σε σύγκριση με 2 χρόνια. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Ένα καταληκτικό σχόλιο για τα επόμενα σχέδια του Ομίλου σας
Ένα πολύ υποσχόμενο νέο project για τον Όμιλο μας είναι το Easy Hub το οποίο προσφέρει υπηρεσίες παροχής επαγγελματικών χώρων. Άρα πολύ σύντομα ενδεχομένως να δείτε και Easy Hub στην Κύπρο. Πρέπει πρώτα να βρούμε το σωστό χώρο και το σωστό συνεργάτη.
 

Δειτε Επισης

Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο
Μάκης Κεραυνός: Σε υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες η κυπριακή οικονομία
ΚΕΒΕ: 97 χρόνια συνεισφοράς στην οικονομία
Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου- Συζητείται απλούστευση της ΚΑΠ
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της Ε.Ε. σε ΑΑΑ με σταθερή τάση ο Morningstar DBRS
Ν. Χριστοδουλίδης: Εθνική αποστολή με πανευρωπαϊκή διάσταση για την Κ.Δ. η Προεδρία της Ε.Ε. το 2026
Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι