Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου αποφάσισε συνένωση με Αγία Νάπα και Σωτήρα

Ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, αποφάσισε συνένωση του με τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας. 
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Λιοπετρίου Κυριάκος Τρισόκκας ανέφερε ότι «χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνεδρία ομόφωνα, δηλαδή και τα οκτώ μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου μαζί με την ψήφο του Κοινοτάρχη, συνολικά εννιά άτομα, αποφασίστηκε όπως το Λιοπέτρι συνενωθεί με τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας».
 
Πρόσθεσε ότι «το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι με τη συνένωση του Λιοπετρίου με τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας θα υπάρξει ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο μήκους 27 περίπου χιλιομέτρων. Επιπλέον η γη του Λιοπετρίου θα αναπτυχθεί με αποτέλεσμα να επιτευχθεί μια οικονομική ανάπτυξη  προς όφελος πάντα των κατοίκων της κοινότητας».
 
Σύμφωνα με τον κ. Τρισόκκα, «σε περίπτωση που επιτευχθεί τελικά η συνένωση των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και του Λιοπετρίου, θα καταστεί ο μεγαλύτερος τουριστικός Δήμος της Κύπρου με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και ολόκληρου του νησιού».
 
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου «το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας αποφάσισε ομόφωνα ότι στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνενωθεί με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου, αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν και άλλες Κοινότητες που το επιθυμούν, στον νέο Δήμο. Ο νέος Δήμος θα απολαμβάνει όλα τα οφέλη του τουρισμού, του branding, αλλά και της δυνατής οικονομικής θέσης της Αγίας Νάπας».
 
Ακόμα σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας «οι τρεις αυτές οντότητες απολαμβάνουν κοινό παραλιακό μέτωπο και κοινή τουριστική ανάπτυξη με εξαιρετικές προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης, ενώ διαθέτουν κοινά κοινωνικο-οικονομικά χαρακτηριστικά. Θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο τουριστικό Δήμο της Κύπρου».

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η στάση που θα τηρήσει ο Δήμος Σωτήρας στο θέμα της συνένωσης στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αποφασιστεί αρχές Οκτωβρίου, αφού ο Δήμαρχος Γεώργιος Τάκκας απουσιάζει στο εξωτερικό.
 
Με χθεσινή ανακοίνωση του ο Δήμος Σωτήρας διέψευσε αναφορά σε καθημερινή εφημερίδα σύμφωνα με την οποία έχει ληφθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. Στην ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας που υπέγραφε ο Δήμαρχος αναφέρεται ότι «ουδέποτε το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας σε συνεδρία του έλαβε οποιαδήποτε απόφαση για συνένωση με συγκεκριμένο Δήμο ή με σύμπλεγμα οποιωνδήποτε Δήμων και Κοινοτήτων σχετικά με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εφημερίδα επικαλείται θέσεις που εξέφρασαν συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίες είναι σεβαστές και θα μελετηθούν μαζί με τις υπόλοιπες προτάσεις που τίθενται ενώπιον του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνεται ότι ουδέποτε ελήφθη καμία απόφαση στα πρακτικά που να προκρίνει ή να απορρίπτει την οποιαδήποτε πρόταση για συνένωση με Δήμους ή κοινότητες».
 
Στην ανακοίνωση προστίθετο επίσης ότι «ο Δήμος Σωτήρας από την αρχή των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μελετά με σοβαρότητα τις οποιεσδήποτε προτάσεις τίθενται ενώπιόν του και η απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου θα ληφθεί λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το μέλλον του Δήμου Σωτήρας, το καλώς νοούμενο των κατοίκων, την εξασφάλιση της προόδου και της ανάπτυξης όπως αυτή έχει δημιουργηθεί από το παρόν αλλά και από τα προηγούμενα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια, τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και επενδυτικά οφέλη, την εξασφάλιση ισότιμης αντιπροσώπευσης και κατανομής προϋπολογισμών αλλά και τα αιτήματα σχετικά με συνεργασίες με τους συμμετέχοντας Δήμους και Κοινότητες στο νέο σχήμα το οποίο ενδεχομένως δημιουργηθεί».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη