ΟΚΥπΥ: Άνοιξαν 214 θέσεις εργασίας

Σωρεία κενών θέσεων προκηρύχθηκαν στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Σύμφωνα με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, γίνονται δεκτές αιτήσεις για 61 κενές θέσεις Ιατρικών Λειτουργών, τρεις κενές θέσεις Εργοθεραπευτών/τριών λειτουργών, καθώς και 150 κενές θέσεις φροντιστών υγείας.

Διαβάστε ακόμα: Όλες οι τουριστικές επαύλεις της Κύπρου

Διαβάστε ακόμα: Μ. Λοΐζου: Στόχος μας να γίνουμε ο πιο δυνατός σύμμαχος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου

61 θέσεις για ιατρικούς λειτουργούς
Πιο αναλυτικά, γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για εξήντα μία (61) κενές θέσεις ιατρικών λειτουργών, για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, για τις  πιο κάτω ειδικότητες: 

ΤΑΕΠ (με Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας ή Ορθοπεδικής ή Γενικής Χειρουργικής) (15 θέσεις) 
Οι πιο πάνω θέσεις είναι πρώτου διορισμού, με ετήσιο μισθό €57.696,16 που θα καταβάλλεται σε 13 ισόποσες δόσεις, δώδεκα από αυτές στο τέλος κάθε μήνα και η δέκατη τρίτη δόση αναλογεί στο δέκατο τρίτο μισθό και μισθοδοτική αύξηση κάθε τρία  χρόνια όπως θα καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Σύμφωνα με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, δίδεται ως κίνητρο 15% αύξηση επί του βασικού μισθού των πιο πάνω θέσεων, καθώς και αμοιβή σχετιζόμενη με την απόδοση που θα αποφασίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Επιπρόσθετα θα καταβάλλεται το επίδομα βάρδιας, όπως θα καθορίζεται από τη σχετική νομοθεσία. Επιπλέον, θα καταβάλλεται μηνιαίως επίδομα υπηρεσίας στο ΤΑΕΠ στο ποσό των €1,200, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα στο πλαίσιο των Υπουργικών αποφάσεων. 

Οι εν λόγω θέσεις θα κατανεμηθούν στα Νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ (Γ.Ν. Λευκωσίας 3, Γ.Ν. Λεμεσού 3, Γ.Ν. Λάρνακας 3, Γ.Ν. Πάφου 2, Γ.Ν. Αμμοχώστου 2, Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς 2,) ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού. Οι αιτούντες μπορούν να δηλώσουν πόλεις με σειρά προτίμησης, χωρίς αυτή να είναι δεσμευτική για τον Οργανισμό.

  • ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ (12 θέσεις)  
  • ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ (4 θέσεις) 
  • ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ (2 θέσεις) 
  • ΓΕΝ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ (1 θέση) 
  • ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (2 θέσεις) 
  • ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ (2 θέσεις) 
  • ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (2 θέσεις) 
  • ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ (2 θέσεις) 
  • ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ (5 θέσεις) 
  • ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ – ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ (1 θέση) 
  • ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ – ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ (1 θέση) 
  • ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ (2 θέσεις) 
  • ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ (1 θέση) 
  • ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑ (1 θέση) 
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ (8 θέσεις)

Οι πιο πάνω θέσεις είναι πρώτου διορισμού, με ετήσιο μισθό €57.696,16 που θα καταβάλλεται σε 13 ισόποσες δόσεις, δώδεκα από αυτές στο τέλος κάθε μήνα και η δέκατη τρίτη δόση αναλογεί στο δέκατο τρίτο μισθό και μισθοδοτική αύξηση κάθε τρία χρόνια όπως θα καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. 

Σύμφωνα με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, δίδεται ως κίνητρο 15% αύξηση επί του βασικού μισθού των πιο πάνω θέσεων, καθώς και αμοιβή σχετιζόμενη με την απόδοση που θα αποφασίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. 

Επιπρόσθετα θα καταβάλλεται το επίδομα βάρδιας, όπως θα καθορίζεται από τη σχετική νομοθεσία. 

Σημειώνεται ότι το ΔΣ του ΟΚΥΠΥ εξετάζει τη θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για Ιατρικούς Λειτουργούς για ορισμένα Κέντρα Υγείας απομακρυσμένων περιοχών. Τα επιπλέον κίνητρα θα δημοσιευθούν, στις ιστοσελίδες του ΟΚΥΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Τρεις θέσεις εργοθεραπευτών/τριών λειτουργών
Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και για τρεις κενές θέσεις εργοθεραπευτών/τριών στον ΟΚΥΠΥ.

Οι πιο πάνω θέσεις είναι Πρώτου Διορισμού, με ετήσιο μισθό €26.541.66 που θα καταβάλλεται σε 13 ισόποσες δόσεις, δώδεκα από αυτές στο τέλος κάθε μήνα και η δέκατη τρίτη δόση αναλογεί στο δέκατο τρίτο μισθό και μισθοδοτική αύξηση κάθε τρία χρόνια όπως θα καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

150 κενές θέσεις φροντιστών υγείας
Προκηρύχθηκαν επίσης 150 κενές θέσεις για φροντιστές υγείας στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Η θέση είναι πρώτου διορισμού, με ετήσιο μισθό €16.368 που θα καταβάλλεται σε 13 ισόποσες δόσεις, δώδεκα από αυτές στο τέλος κάθε μήνα και η δέκατη τρίτη δόση αναλογεί στο δέκατο τρίτο μισθό και μισθοδοτική αύξηση κάθε τρία χρόνια όπως θα καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. 

Από τις 150 θέσεις, οι 61 αφορούν τη Λευκωσία, οι 64 τη Λεμεσό και την Πάφο, ενώ 25 θέσεις αφορούν Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Δειτε Επισης

Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων