Boomertel: Η Ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι εδώ

Η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών τιμολογίων παρέχεται πλέον στις B2G και στις Β2Β συναλλαγές, στην Κύπρο. Μιλώντας στο InBusinessNews, o Γενικός Διευθυντής της Boomertel, Κωνσταντίνος Σκουταρίδης, μιλά για το εν λόγω project, το οποίο ανέλαβε η εταιρεία του κατόπιν υπογραφής συμφωνίας με τη Δημοκρατία.  

Όπως αναφέρει, η BOOMERTEL αποτελεί πλέον τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης στην Κύπρο, μέσω του οποίου θα εξυπηρετείται και η κυπριακή κυβέρνηση. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, όχι μόνο για την εταιρεία αλλά για την Κύπρο γενικότερα. 

Διαβάστε ακόμα: Crash Test: ΧΑΚ 1999 vs XAK 2019

Διαβάστε ακόμα: Πέντε μεγάλα δικηγορικά γραφεία μιλούν για το μέλλον του επαγγέλματος
 
Τι προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - Boomertel για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και ποια η χρονική της διάρκεια;
Στις 19 Αύγουστου 2019 το Γενικό λογιστήριο της Δημοκρατίας και η BOOMERTEL συμφωνήσαν και υπέγραψαν σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών παραλαβής ηλεκτρονικών τιμολογίων από προμηθευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας από εξουσιοδοτημένο σημείο πρόσβασης του δικτύου PEPPOL το οποίο διαθέτει η BOOMERTEL, και δρομολόγησης των η-τιμολογίων μέσω της Κυβερνητικής Πύλης ΑΡΙΑΔΝΗ από όπου θα διοχετεύονται στα αρμόδια τμήματα. Η υπηρεσία αυτή αφορά την Κεντρική Κυβέρνηση.
Η BOOMERTEL αποτελεί πλέον τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης στην Κύπρο μέσω του οποίου θα εξυπηρετείται και η κυπριακή κυβέρνηση. Η Boomertel υποστηρίζει βέβαια και κύρια τον ιδιωτικό τομέα στην υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσα από την αναβάθμιση των πληροφοριακών τους συστημάτων (με τη βοήθεια των εταιρειών που τους τα εγκατέστησαν).
Η BOOMERTEL, προσφέρει τη σύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων (ERPs) με το δίκτυο PEPPOL (Pan European Public procurement Online) μέσω του πιστοποιημένου Σημείου Πρόσβασης της, eBizForAll (το μοναδικό στην Κύπρο) πιστοποιημένο από την Αρχή PEPPOL.  Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (15/02/2017) υιοθέτησε το δίκτυο PEPPOL ως το δίκτυο το οποίο θα χρησιμοποιεί για τη διακίνηση των ηλεκτρονικών τιμολογίων.
 
Ποια η σημασία που έχει για την εταιρεία η εν λόγω συμφωνία;
Είναι τεράστια η σημασία αυτής της εξέλιξης όχι μόνο για την εταιρεία αλλά για την Κύπρο γενικότερα. Αυτή τη στιγμή και η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να διακινεί ηλεκτρονικά τιμολόγια. Πρόκειται για μια τεράστια εξέλιξη σε ένα από τους βασικούς πυλώνες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Με την ανάπτυξη των απαραίτητων ψηφιακών υποδομών από την Boomertel, και στην Κύπρο παρέχεται πλέον η δυνατότητα όχι μόνο στο κράτος και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα στις Β2Β συναλλαγές του να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά τιμολόγια. Οι συναλλαγές θα γίνονται γρηγορότερα, αποδοτικότερα, ταχύτερα και ασφαλέστερα και θα διεξάγονται χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου χεριού.
 
Υπήρχαν προηγούμενες συμφωνίες σας με την κυβέρνηση και εάν ναι πρόκειται για αναβάθμιση της συνεργασίας;
Η Κυπριακή Δημοκρατία όπως και όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όφειλαν να εναρμονιστούν με την οδηγία 55/2014 η οποία καθόριζε την 18/04/2019 ως την ημερομηνία κατά την οποία όλα τα κράτη μέλη θα έπρεπε να ήταν τεχνικά έτοιμα να αποδέχονται ηλεκτρονικά τιμολόγια. Στο πλαίσιο της υποχρέωσης αυτής η Κύπρος ενσωμάτωσε τις πρόνοιες της οδηγίας 55/2019 στην τοπική νομοθεσία με την ψήφιση του περί της έκδοσης Ηλεκτρονικών Τιμολογίων Νομού 89(Ι)/2019. Η νομοθεσία προβλέπει επίσης ότι οι φορείς του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημόσια Πανεπιστήμια, CyTA, ΑΗΚ, ΑνΑΔ κ.λπ) θα πρέπει να είναι τεχνικά έτοιμοι να αποδέχονται ηλεκτρονικά τιμολόγια την 18/04/2020.

 

 
 

 
Το προφίλ της Boomertel
Η Boomertel Ltd ιδρύθηκε το 2010 ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Λτδ). Δημιουργήθηκε για να παρέχει τεχνολογικές λύσεις στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με σειρά πρωτοβουλιών, οδηγιών και κανονισμών της προωθεί μια ενιαία προσέγγιση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η ενιαία αυτή προσέγγιση εξασφαλίζει ότι όλα τα κράτη μέλη θα έχουν συμβατά συστήματα με κοινές ψηφιακές υποδομές έτσι ώστε ο πολίτης και η επιχείρηση ανεξάρτητα από το που εδρεύει να μπορεί να επικοινωνεί και να εξυπηρετείται από οποιοδήποτε κράτος μέλος με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο.
Αποστολή της Boomertel είναι να καταστεί ο μεγαλύτερος φορέας παροχής τεχνολογικών λύσεων στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Κύπρο και στην ευρύτερη της περιοχή.
 
Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω:

 

  • eBizForAll: Το Σημείο Πρόσβασης (ο κόμβος), eBizForAll, παρέχει στα λογισμικά προγράμματα έκδοσης τιμολογίων των πελατών σύνδεση με το δίκτυο PEPPOL, μέσω του οποίου διακινούνται με ασφαλή, εξασφαλισμένο και αξιόπιστο τρόπο και καταλήγουν στο λογισμικό σύστημα του πελάτη όπου ενημερώνουν αυτόματα τα πεδία με τα στοιχεία του τιμολογίου, χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Παράλληλα, το eBizForAll, προσφέρει «μεταφράσεις» σε PEPPOL,  ηλεκτρονικών τιμολογίων που αποστέλλονται σε άλλη σύνταξη
  •  B2B Router: Είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης όπου ο πελάτης μπορεί να δημιουργήσει δικό του λογαριασμό από όπου μπορεί να εκδώσει ή και να λάβει ηλεκτρονικά τιμολόγια.

Άλλα έργα
 

Ανάμεσα σε παλαιότερα projects της εταιρείας περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Έργο που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Διευκόλυνση, Συνδέοντας την Ευρώπη». Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών ηλεκτρονικής παράδοσης. Το έργο ξεκίνησε την 01/09/2017 και ολοκληρώνεται 31/08/2019.
Συμμετέχουν:
  • Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων – Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών
  • RTD TALOS LTD
  • Υπουργείο Οικονομικών
  • BOOMERTEL LTD
  • AC GOLDMAN Solutions & Services, GSS, Ltd
  •  
Έργο που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Διευκόλυνση, Συνδέοντας την Ευρώπη». Στόχος του έργου είναι η σύνδεση όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Κοινότητες) στην ηλεκτρονική τιμολόγηση. Το έργο ξεκίνησε την 01/01/2018 και ολοκληρώθηκε 31/03/2019
Υπουργείο Εσωτερικών – Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας
  • Δήμος Λευκωσίας
  • RTD TALOS LTD
  • AC GOLDMAN Solutions & Services LTD
  • Ένωση Δήμων Κύπρου
  • Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου
  • Υπουργείο Οικονομικών
  • BOOMERTEL LTD

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης