Κυβέρνηση- Επενδυτές: Έβαλαν βάσεις διαλόγου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή απόψεων που είχαν σήμερα το πρωί μεγάλοι ξένοι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο του Foreign Investors Roundtable.
 
 
Στην εκδήλωση που διεξήχθη από τις IMH και Gnora συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας, οι υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και oι Μιχάλης Μιχαήλ (Πρόεδρος) και Γιώργος Καμπανέλλας (Γενικός Διευθυντής) από τον Invest Cyprus.
 
 
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης του με τους μεγάλους στυλοβάτες της οικονομίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε πως ο διάλογος που ξεκίνησε σήμερα θα θεσμοθετηθεί, με τη συμπερίληψη και άλλων ξένων επενδυτών, οι οποίοι ενεργοποιούνται σε άλλους τομείς της οικονομίας.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως, μόνο μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου και μιας ανταλλαγής απόψεων και ιδεών με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, και ειδικότερα με πολύ επιτυχημένους ξένους επενδυτές και ιδιωτικές εταιρείες, θα μπορέσει η Κύπρος να υιοθετήσει νέες πολιτικές που να ενισχύσουν τις προοπτικές του οικονομικού περιβάλλοντος.
 
 
 
 
Ανάμεσα στις εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στο Foreign Investors Roundtable ήταν οι Eurobank, RCB Bank, AstroBank, Amdocs, Monaco Telecom, DP World, ExxonMobil Cyprus, Noble Energy, MELCO, Intership Navigation, OSM Group, Lidl, Parimatch και Wargaming Group.  
 
 
 
 
Σκοπός του Foreign Investors Roundtable ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για το πώς μπορεί η Κύπρος να αναβαθμιστεί ως προορισμός προσέλκυσης άμεσων επενδύσεων και ως έδρα επιχειρήσεων (headquartering).
 
 

Δειτε Επισης

Πράσινο από Επιτροπή Οικονομικών σε σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων
Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
ΔΝΤ: Ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς η κυπριακή οικονομία-Οι βασικές συστάσεις πολιτικής
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις