Τάκης Φειδία: Δεν συνιστά απειλή το ΓεΣΥ για ασφαλιστικές

Με τον ίδιο θετικό αριθμό αναμένεται να συνεχιστεί η ανάπτυξη του ασφαλιστικού τομέα στην Κύπρο και το 2019 εκτιμά ο CEO του Ομίλου CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS, Τάκης Φειδία ο οποίος επισημαίνει στο InBusinessNews πως θα ήταν λάθος να θεωρηθεί ως απειλή για τις ασφαλιστικές εταιρείες η εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Παράλληλα, ο κ. Φειδία υπογραμμίζει πως στρατηγική της CNP είναι όπως μετατρέπει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες, προσθέτοντας πως το 2019 ενδεχομένως να είναι η χρονιά όπου θα ξεχωρίσουν οι ισχυρές ασφαλιστικές εταιρείες.

Διαβάστε ακόμα: Μ. Κληρίδης: “Υποανάπτυκτη” η Δικαιοσύνη στην Κύπρο
 
Διαβάστε ακόμα: M. Πολυβίου: Στόχος τα πέντε ξενοδοχεία για την Radisson Hotels

Ποιες οι σημαντικές τάσεις / γεγονότα / εξελίξεις που θα πρέπει να παρακολουθούμε / να προσέξουμε στον τομέα των ασφαλειών το 2019;
Ο ασφαλιστικός τομέας συμβαδίζει και αυτός με μια εποχή που προσδιορίζεται από τη μεγάλη ταχύτητα των αλλαγών. Οφείλει λοιπόν να βρίσκεται σε εγρήγορση και να πραγματοποιεί τις απαραίτητες προσαρμογές.

Ένα πεδίο σημαντικών αλλαγών είναι αυτό της Υγείας, που θα επηρεαστεί δραστικά από τη σταδιακή εφαρμογή του ΓεΣΥ. Είναι αναντίλεκτο ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα αποτελεσματικό ΓεΣΥ που παρέχει ένα δείκτη προστασίας ειδικά στις περισσότερο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Θα ήταν λάθος να θεωρηθεί απειλή, για τις ασφαλιστικές εταιρείες, η εφαρμογή του ΓεΣΥ, καθώς αυτές έχουν μια σημαντική ευκαιρία να εξελιχθούν και να  προσφέρουν νέα καινοτόμα και συμπληρωματικά ασφαλιστικά προϊόντα. Ακολούθως, αναμένουμε το 2019 να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στον κρίσιμο τομέα της εξυπηρέτησης των πελατών, με άξονες την ταχύτητα, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα. Τα χαρακτηριστικά αυτά δημιουργούν ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ένας άλλος τομέας που παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον για την ασφαλιστική αγορά, έχει να κάνει με την αυστηροποίηση του ρυθμιστικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου και του κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Εδώ χρειάζεται προσοχή και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ της θωράκισης του καταναλωτή και της ευελιξίας και αποτελεσματικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στην πορεία του ασφαλιστικού κλάδου, για το 2019, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η αναφορά στο ψηφιακό του μέλλον. Μέσα από τον αποκαλούμενο ψηφιακό μετασχηματισμό τους, οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται να βελτιστοποιήσουν την επιχειρησιακή τους λειτουργία, να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες, να αναβαθμίσουν την εξυπηρέτηση και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος. Προσφέροντας ταυτόχρονα νέα κανάλια επικοινωνίας και καινοτόμες λύσεις στους πελάτες τους.
 
Πώς αναμένεται να κινηθεί η αγορά των ασφαλειών το 2019;
Προβλέπεται να συνεχιστεί, με τον ίδιο ρυθμό, η θετική πορεία του ασφαλιστικού τομέα τη νέα χρονιά. Τα στοιχεία είναι αισιόδοξα και για τον κλάδο ζωής και υγείας και για τον κλάδο γενικών ασφαλειών. Στην Κύπρο εκτιμάται ότι θα προχωρήσει η αναμενόμενη, εδώ και καιρό,  συγκέντρωση στην ασφαλιστική βιομηχανία. Αυτή μπορεί να είναι η χρονιά όπου θα ξεχωρίσουν οι ισχυρές ασφαλιστικές εταιρείες.
 
Στο πλαίσιο των αλλαγών, σε επίπεδο προϊόντων, προσδοκούμε ισχυρή ζήτηση για τα unit linked προϊόντα, αξιοποιώντας την εδραιωμένη αντίληψη των καταναλωτών για την αξιοπιστία του ομίλου CNP CYPRUS και την ποιότητα υποστήριξης και εξυπηρέτησης που προσφέρει.
 
Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η εφαρμογή του ΓεΣΥ αναμένουμε ότι θα εξελίξει περαιτέρω την ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να προσφέρουν ανταγωνιστικά και πρωτοποριακά προϊόντα που παρέχουν ποιοτική κάλυψη υγείας στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
 
Ποιοι οι γενικοί στόχοι του Ομίλου σας το 2019; Να αναμένουμε οποιαδήποτε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες/συνεργασίες;
Στoν όμιλο CNP CYPRUS έχουμε ως αρχή να μετατρέπουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Αυτό κατευθύνει τη στρατηγική μας και περιλαμβάνει και τις δύο εταιρείες μας, CNP CYPRIALIFE στον κλάδο ζωής και υγείας και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στο γενικό κλάδο.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εμπειρία του πελάτη. Θέλουμε να είναι η καλύτερη και εργαζόμαστε σκληρά και συστηματικά γι’ αυτό. Άλλωστε, από έναν Όμιλο που ηγείται στον τομέα του, οι απαιτήσεις των πελατών μας είναι ιδιαίτερα υψηλές. Γι’ αυτό, τους ακούμε με προσοχή. Και σχεδιάζουμε την ανάπτυξή μας με άξονα την ψηφιακή τεχνολογική εξέλιξη,  την προϊοντική καινοτομία και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο