Γ. Χρυσοχός: Το 360 απευθύνεται στους Κύπριους

Πριν το τέλος του 2019 θα είναι έτοιμο το 360, μεγαλεπήβολο έργο της Cyfield, το οποίο ανεγείρεται στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία. Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο Διευθυντής της Cyfield, Γιώργος Χρυσοχός, τόνισε ότι το έργο απευθύνεται στους Κύπριους αγοραστές, από τους οποίους εκδηλώνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Το έργο δεν δημιουργήθηκε, όπως φημολογείτο, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των ξένων αγοραστών που επωφελούνται από τα κυβερνητικά σχέδια, αλλά για τους ντόπιους αγοραστές», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χρυσοχός, σημειώνοντας ότι οι τιμές είναι προσιτές για τους Κύπριους, στους οποίους έχουν γίνει ήδη αρκετές πωλήσεις.
 
Διαβάστε ακόμα: Λακκοτρύπης: Νέο ρυμουλκό για την VTS Vasiliko Terminal Services

Το 360 αναμένεται να είναι το ψηλότερο κτήριο της πρωτεύουσας, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, 34 ορόφους, 120 διαμερίσματα και καταστήματα στο ισόγειο, διώροφο εστιατόριο στους δύο τελευταίους ορόφους, πισίνα στον δέκατο όροφο, γυμναστήριο, και σάουνα για τους ενοίκους.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχό, πρόκειται για ένα κτήριο υψηλής τεχνολογίας και ασφάλειας, με το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον από αγοραστές να είναι μεγαλύτερο από τις προσδοκίες.
 
Διαβάστε ακόμα: Στο σφυρί 76 ακίνητα €8 εκατ. στη Λευκωσία

Αυξημένη η ζήτηση από Κύπριους για τα ακίνητα
Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν τα ακίνητα το 2019, με τη ζήτηση να προβλέπεται να είναι αυξημένη από τους Κύπριους αγοραστές. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Cyfield, υπάρχουν συσσωρευμένες ανάγκες από εγχώριους αγοραστές λόγω της κρίσης που επηρέασε την οικονομία και τα ακίνητα, οι οποίες τον τελευταίο ένα χρόνο άρχισαν να εκδηλώνονται. «Αυξημένη προβλέπεται να είναι η ζήτηση από Κύπριους για ακίνητα σε όλη την Κύπρο, ενώ άνοδο αναμένεται να καταγράψουν και οι πωλήσεις σε ξένους αγοραστές, νοουμένου ότι δεν υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις από το εξωτερικό ή αλλαγές κανονισμών», τόνισε ο κ. Χρυσοχός.

Όσον αφορά τα high end ακίνητα, σημείωσε ότι οι πωλήσεις γίνονται από αγοραστές από τη Ρωσία και τις αραβικές χώρες, αν και το ενδιαφέρον, κυρίως σε Λεμεσό, αλλά και Λευκωσία, φαίνεται να έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Επιστροφή στο κέντρο της Λευκωσίας
Αναλύοντας τα πλάνα της Cyfield για τη νέα χρονιά, ο Γιώργος Χρυσοχός επεσήμανε ότι δεν αναμένεται περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών το 2019, αλλά περιορισμός στα μεγέθη του 2018, με τη Λευκωσία να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τάση της τελευταίας χρονιάς για επιστροφή των Λευκωσιατών στο κέντρο της πόλης, χαρακτηρίζοντάς την φυσιολογική εξέλιξη που συναντάται σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, η οποία φαίνεται να οφείλεται στην αλλαγή νοοτροπιών που υπήρχαν για ανέγερση μεγάλων κατοικιών μακριά από το κέντρο, αλλά και στην αποφυγή της κίνησης που υπάρχει στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών