Με ρυθμούς ανάπτυξης 3,9% το 2ο τρίμηνο

Ρυθμούς ανάπτυξης 3,9% κατέγραψε η κυπριακή Οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με την Προκαταρκτική Εκτίμηση (Flash Estimate) της Στατιστικής Υπηρεσίας, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο +3.9%.

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: "Ξενοδοχεία και Εστιατόρια", "Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο", "Κατασκευές", "Μεταποίηση", "Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες", και "Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες". Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε ο τομέας "Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες".
 
Σε σχόλιο του ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας μας, που διατηρείται κοντά στο 4%, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και επιβεβαίωση ότι μέσα από δύσκολες αποφάσεις ευθύνης, η Κύπρος παραμένει σε μια πορεία σταθερότητας και θετικής προοπτικής. Η ανεργία είναι πλέον κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το διαθέσιμο εισόδημα, η ιδιωτική κατανάλωση και οι επενδύσεις σταδιακά αυξάνονται, ενώ οι πρόσφατες καθοριστικές κινήσεις σε σχέση με το τραπεζικό μας σύστημα, έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη και έχουν οδηγήσει σε τρεις διαδοχικές αναβαθμίσεις από Οίκους Αξιολόγησης. Οφείλουμε, συλλογικά και υπεύθυνα, να συνεχίσουμε την προσπάθεια». 

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών