Με ρυθμούς ανάπτυξης 3,9% το 2ο τρίμηνο

Ρυθμούς ανάπτυξης 3,9% κατέγραψε η κυπριακή Οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με την Προκαταρκτική Εκτίμηση (Flash Estimate) της Στατιστικής Υπηρεσίας, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο +3.9%.

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: "Ξενοδοχεία και Εστιατόρια", "Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο", "Κατασκευές", "Μεταποίηση", "Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες", και "Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες". Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε ο τομέας "Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες".
 
Σε σχόλιο του ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας μας, που διατηρείται κοντά στο 4%, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και επιβεβαίωση ότι μέσα από δύσκολες αποφάσεις ευθύνης, η Κύπρος παραμένει σε μια πορεία σταθερότητας και θετικής προοπτικής. Η ανεργία είναι πλέον κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το διαθέσιμο εισόδημα, η ιδιωτική κατανάλωση και οι επενδύσεις σταδιακά αυξάνονται, ενώ οι πρόσφατες καθοριστικές κινήσεις σε σχέση με το τραπεζικό μας σύστημα, έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη και έχουν οδηγήσει σε τρεις διαδοχικές αναβαθμίσεις από Οίκους Αξιολόγησης. Οφείλουμε, συλλογικά και υπεύθυνα, να συνεχίσουμε την προσπάθεια». 

Δειτε Επισης

Και η ενεργειακή συνεργασία στο επίκεντρο της κατ' ιδίαν συνάντησης Χριστοδουλίδη με Φατάχ αλ Σίσι
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ
ΧΑΚ: Προχωρά σε παράλληλη εισαγωγή EMTNs της Κ.Δ. στην Αγορά Ομολόγων του
Με εβδομαδιαίες ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Είδε την ομάδα μεταρρύθμισης των τεσσάρων δήμων της πρωτεύουσας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου
Χατζημανώλη: Στήριξη Κύπρου στις προσπάθειες απανθρακοποίησης κλάδου κρουαζιέρας