Κληρίδης: Συνεχής η υπόσκαψη μου από Χατζηγιάννη

Με σαφείς αιχμές εναντίον του πρώην Προέδρου του Επιτροπείας της ΣΚΤ και μετέπειτα Γενικού Διευθυντή του Συνεργατισμού, Νικόλα Χατζηγιάννη αλλά και εναντίον του Διευθυντή Στρατηγικής και Ανασχηματισμού της ΣΚΤ, Γιάννου Σταυρινίδη,  ολοκληρώθηκε η πρώτη ακροαματική διαδικασία ενώπιον της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα σε σχέση με την κατάρρευση του Συνεργατισμού.
 
Ενώπιον των τριών μελών της Επιτροπής, κατέθεσαν οι Γιώργος Στροβολίδης, πρώην μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και Μάριος Κληρίδης, πρώην Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.
 

Διαβάστε ακόμα: Η στιγμή της αλήθειας για Συνεργατισμό 

Υπενθυμίζεται ότι στους όρους εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η διερεύνηση του συνόλου των ενεργειών, παραλείψεων, παραλείψεων, γεγονότων, συνθηκών ή συνδυασμό τούτων, που οδήγησαν το συνεργατικό πιστωτικό σύστημα στην παρούσα κατάσταση.

Το InBusinessNews κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις διεργασίες της επιτροπής, μεταφέροντας σας όσα επώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίας.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο Γεώργιος Αρέστης, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, τέως Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, και νυν Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ. Μέλη  είναι ο  Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος πρώην Υποδιευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και ο Γιώργος Γεωργίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες