Powered by

Ο Χάρης τουιτάρει για την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας

Μπορούμε να ανεβάσουμε την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά, φτάνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο νόμισμα, από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.
Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι υπάρχουν ακόμη δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλά η πρόοδος της Κύπρου αναγνωρίζεται.

«Αναβάθμιση από Fitch: Έχουμε ακόμη δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αλλά η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται. Και μπορούμε να ανεβάσουμε την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά φτάνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με αυτοπεποίθηση, συνέπεια & συλλογική ευθύνη», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι κατά μία βαθμίδα, στο ΒΒ+ από ΒΒ, αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο νόμισμα, με προοπτικές σε θετικό ορίζοντα. Με την αναβάθμιση αυτή, το αξιόχρεο της Κύπρου βρίσκεται πλέον μία βαθμίδα πριν από την επενδυτική κατηγορία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Πότε πρέπει να διακοπούν οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (πίνακες)
Άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στην ΚΤΚ για οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων το Γενικό Λογιστήριο
Σχέδιο οικονομικής στήριξης από Υπ. Εργασίας για εργαζόμενους που πλήττονται άμεσα από τις καταστροφές
Κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Μάκης Κεραυνός: Αρωγός η κυβέρνηση σε όλους τους πυρόπληκτους-Κάλυψη άμεσων αναγκών και αποκατάσταση ζημιών