Γήπεδο Λεμεσού: Αρχή με €7,2 εκατ από τον ΚΟΑ

Αυξημένη θα είναι η φετινή κρατική χορηγία  για τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), καθώς από το κονδύλι αυτό ο ΚΟΑ θα πρέπει να καλύψει και τις δαπάνες για τις εργασίες κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεμεσό. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού του Οργανισμού, προϋπολογισμός ο οποίος κατατέθηκε σε Βουλή για συζήτηση και έγκριση, για το 2018 υπολογίζεται όπως δαπανηθεί ποσό €7,2 εκατ προκειμένου να καλυφθεί μέρος του κόστους για την ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεμεσό. 

Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται περίπου σε €29.300.000, χρήματα τα οποία θα δαπανηθούν εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του ΚΟΑ.  

Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο, το οποίο θα ανεγερθεί στην κοινότητα Κολοσσίου, μεταξύ των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού, Τάσου Ισαάκ και του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου, θα έχει χωρητικότητα 13.000 θέσεων.

Οι κυρίως χρήστες του γηπέδου θα είναι τα τρία ποδοσφαιρικά σωματεία της Λεμεσού, ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και ΑΡΗΣ.  Το στάδιο θα μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιείται και από τις Εθνικές Ομάδες της Κύπρου και από άλλες ομάδες για αγώνες που απαιτούν την διεξαγωγή αγώνων σε αυτή την κατηγορία. Η ανάπτυξη αυτή που περιλαμβάνει και βοηθητικά γήπεδα, θα χρησιμοποιείται για προπονητικούς σκοπούς, από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των ομάδων, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της γύρω περιοχής. Επίσης το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς όπως συναυλίες, πολιτιστικούς σκοπούς, διοργανώσεις, εκθέσεις αλλά και για άλλα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα.  Τέλος, το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για σκοπούς αθλητικού τουρισμού.

Κρατική χορηγία ΚΟΑ
Η κρατική χορηγία του ΚΟΑ για το 2018 ανέρχεται σε €36.403.600 και παρουσιάζει αύξηση ύψους €8.359.600 σε σύγκριση με το 2017. 

Στην χορηγία αυτή περιλαμβάνονται ως πρόσθετη χορηγία: 

(1)  €2.000.000 για τη συντήρηση του Τσιρείου Σταδίου.  
(2) €1.500.000 για εφαρμογή του Νόμου Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, κυρίως για βελτίωση των υποδομών των ποδοσφαιρικών γηπέδων.  Η κατανομή του ποσού σε άρθρα παρουσιάζεται στο παράρτημα Ε  και
(3) €7.263.600 για την ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεμεσό.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές