Αγωγή εταιρείας με έδρα την Κύπρο σε βάρος τω Μάναφορτ - Γκέιτς

Σε στοιχεία που περιέχονται στο κατηγορητήριο της δίωξης που άσκησε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερ Μιούλερ σε βάρος του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ και του συνεργάτη του Ρικ Γκέιτς, στηρίζεται η νέα αγωγή που κατέθεσε σε βάρος των δύο, η εταιρεία Surf Horizon Ltd, με έδρα την Κύπρο.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο Νέας Υόρκης (Μανχάταν) και είναι η τρίτη κατά σειρά αγωγή που καταθέτει η κυπριακή εταιρεία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ολεγκ Ντεριπάσκα, σε βάρος των Μάναφορτ και Γκέιτς για απάτη, ζητώντας αποκατάσταση ζημιών που υπέστησαν, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2014 κατατέθηκε παρόμοια αγωγή στα Νησιά Καϋμάν και το 2015 στην Πολιτεία Βιρτζίνια.

Αυτή τη φορά περιέχονται στοιχεία του κατηγορητηρίου, που περιλαμβάνει κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, μη εγγραφή στον κατάλογο των πρακτόρων ξένων συμφερόντων, συνωμοσία σε βάρος των ΗΠΑ. κ.α. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
 
Στην αγωγή που κατέθεσε χθες η εταιρεία του Ντεριπάσκα σημειώνεται ότι "το κατηγορητήριο παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο σε λογαριασμούς στις ΗΠΑ που έλεγχαν οι Μάναφορτ και Γκέιτς". Υπογραμμίζει ότι οι συναλλαγές τους με την εταιρεία Surf Horizon αντικατοπτρίζουν τον τρόπο των επιχειρηματικών συναλλαγών τους που περιγράφεται στο κατηγορητήριο" του κ. Μιούλερ.
 
Η εταιρεία του Ολεγκ Ντεριπάσκα κατηγορεί τους κ.κ. Μάναφορτ και Γκέιτς για υπεξαίρεση ποσού ύψους 18,9 εκατομμυρίων δολαρίων που τους δόθηκε από την Surf Horizon το 2008 για να επενδυθεί στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο (και εταιρεία τηλεπικοινωνιών) "Black Sea Cable". Η επένδυση έγινε, όμως όταν έλαβαν εντολή να πουλήσουν το σταθμό, η απάντηση που έδιναν ήταν πως η πώληση προχωράει. Τελικά πληροφορήθηκαν ότι δεν ήταν ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού δικτύου και για αρκετό διάστημα προσπαθούσαν μάταια να βρουν πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή της Surf Horizοn, τελικά μέσω θυγατρικής της εταιρεία Adoptol εξασφάλισε από την Κύπρο στοιχεία για τις εταιρείες των Μάναφορτ και Γκέιτς, τα οποία "προσέφεραν για πρώτη φορά αποδείξεις ότι οι Μάναφορτ και Γκέιτς εξαπάτησαν την Surf".
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα