Το πρώτο γραφείο της Bitcoin στην Κύπρο

Στη Λεμεσό αναμένεται να ανοίξει αρχές του 2018 το πρώτο γραφείο Bitcoin Cash. Ο χώρος θα αποτελέσει ανοιχτό κοινοτικό κέντρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να μιλάνε για το κρυπτονόμισμα, να συμμετέχουν σε ελεύθερες συζητήσεις και να παρακολουθούν τακτικές συναντήσεις με εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας. Θα φιλοξενηθεί από την Hello Group, η εταιρεία fintech που λάνσαρε το πρώτο bitcoin ATM bitchin στην πόλη της Λεμεσού πριν από ένα μήνα.

Με το λανσάρισμα του Bitcoin Cash (BCH) από τις Coinbase και Gdax, η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω. Για να βοηθηθούν οι τοπικοί χρήστες, οι προγραμματιστές και οι επενδυτές να συνευρίσκονται και να συζητούν, το νέο κοινοτικό κέντρο Bitcoin Cash θα εγκατασταθεί στην Κύπρο.

«Η Κύπρος είναι μια ιδανική τοποθεσία για την υιοθέτηση κρυπτονομίσματος. Το νησί χρησιμεύει ως περιφερειακό υπεράκτιο χρηματοπιστωτικό κέντρο για πολλές επιχειρήσεις από την Ευρώπη, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή που χρειάζονται οικονομικά αποδοτικές λύσεις για τη διασυνοριακή μεταφορά χρημάτων», αναφέρει η Bitcoin.com και προσθέτει ότι «Τα άτομα είναι επίσης πιο επιρρεπή από τα οφέλη ενός νομίσματος τη διαχείριση του οποίου έχουν οι ίδιοι, δεδομένης της πρόσφατης κρίσης και του κουρέματος του 2013.

Σημειώνεται επίσης ότι το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας είναι το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα στον κόσμο που προσέφερε εκπαιδευτικό πρόγραμμα MSc για ψηφιακό νόμισμα.

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης