Σταύρος Μαλάς: Θέλει Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά…

Υπέρ του προτεινόμενου νομοσχεδίου για δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, όπως αυτό έχει πρόσφατα αναθεωρηθεί από την Κυβέρνηση, με μια μόνο ένσταση, τάσσεται ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ, ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς. 

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Μαλάς τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Υφυπουργείου Τουρισμού, προσθέτοντας πως στην πλειοψηφία τους, οι τελευταίες τροποποιήσεις επί του εν λόγω νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως ανέφερε, τάσσεται υπέρ της παράλληλης διατήρησης και του ΚΟΤ, θέση την οποία είχε ξεκάθαρα διατυπώσει το ΑΚΕΛ, θέτοντας το ως προϋπόθεση για ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή. 

Διαβάστε ακόμα: Έτσι θα μοιάζει η Μαρίνα Παραλιμνίου

Ωστόσο, ο κ. Μαλάς τόνισε πως διαφωνεί με την πρόνοια ο Υφυπουργός να διατηρεί και τη θέση του Προέδρου στο ΔΣ του οργανισμού, όπως προβλέπει το αναθεωρημένο νομοσχέδιο.  «Δεν μπορεί να βάλεις ένα Υφυπουργό να κατέχει και την θέσου του Προέδρου του ΚΟΤ, είναι σαν να καταργείς τον ΚΟΤ με αυτό τον τρόπο.  Αυτή η θέση δεν μπορεί υιοθετηθεί. Αφού έφτασαν τόσο κοντά στα επί μέρους άλλα θέματα για τη δημιουργία Υφυπουργείου, νομίζω ότι η Κυβέρνηση οφείλει να διαχωρίσει τη σχέση μεταξύ Υφυπουργείου και ΚΟΤ, δηλαδή την πολιτική και εκτελεστική σχέση, και να προχωρήσουν άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλάς. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε τροποποιήσεις επί του επίμαχου νομοσχεδίου, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης προκειμένου επιτευχθεί η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για έγκριση του. 

Διαβάστε ακόμα: Π. Δημητριάδης: Έπλασαν μύθους για να κρύψουν τα αίτια

Βάσει των προωθούμενων αλλαγών, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) δεν θα καταργηθεί όπως προβλεπόταν αρχικά, αλλά η λειτουργία του θα διατηρηθεί μαζί με κάποιες από τις υφιστάμενες αρμοδιότητες του. Συγκεκριμένα, ο ΚΟΤ θα διατηρήσει τις αρμοδιότητες της χάραξης στρατηγικής προβολής, προώθησης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό και το εσωτερικό, όπως και το κομμάτι της επιθεώρησης υποστατικών που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα. 
 
Σε ότι αφορά το καθεστώς λειτουργίας του ΚΟΤ, πολιτικός προϊστάμενος θα είναι ο Υφυπουργός Τουρισμού, ο οποίος θα προεδρεύει και του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του οργανισμού.  

Επιπλέον, το ΔΣ του ΚΟΤ από εννιαμελές θα γίνει εφταμελές.

Δειτε Επισης

ΡΙΚ: Μετά την 1η Απριλίου η καταβολή μισθών-Αιτία το Πάσχα των Καθολικών
Πράσινο από Επιτροπή Οικονομικών σε σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων
ΔΝΤ: Ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς η κυπριακή οικονομία-Οι βασικές συστάσεις πολιτικής
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη