Κάλεσμα ΚΕΒΕ - ΟΕΒ στη Βουλή για Υφυπουργείο Ανάπτυξης

Την ξεκάθαρη θέση του για την ανάγκη δημιουργίας του Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δηλώνει το ΚΕΒΕ.

Το Επιμελητήριο, όπως πολλάκις έχει αναφέρει, κρίνει ότι η  δημιουργία του Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι επιτακτική καθώς, όπως τονίζει «θα μπορέσει να διαχειριστεί ζωτικά θέματα για την οικονομία».

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το ΚΕΒΕ είχε εξ’ αρχής χαιρετίσει την πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία υφυπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, θεωρώντας πως η δημιουργία τους αποτελεί ουσιώδη διαρθρωτική αλλαγή, η οποία θα βοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την προώθησή της Κύπρου ως ελκυστικού τουριστικού και επενδυτικού προορισμού, προσδίδοντας επιπρόσθετη δυναμική στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ανάπτυξη».

Το ΚΕΒΕ, δηλώνει καθόλα έτοιμο να στηρίξει επι’ της ουσίας αυτή τη θεσμική αλλαγή για Υφυπουργείο Ανάπτυξης, καθώς, όπως σημειώνει, «θα έχει ένα καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη, θα υποβοηθήσει τις επενδύσεις και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Παράλληλα, εξηγεί ότι «οι απλοποιήσεις των διαδικασιών, το e-government, η μείωση της γραφειοκρατίας, η στοχευμένη προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών, η δημιουργία one stop shop ως σημείο αναφοράς για τους επενδυτές, μια Αδειοδοτική Αρχή για τις στρατηγικές επενδύσεις, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που θα αποφέρει η δημιουργία του Υφυπουργείου Ανάπτυξης».

Το ΚΕΒΕ επισημαίνει καταλήκτικά ότι θα καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, η οποία θα συζητήσει το ζήτημα την ερχόμενη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

ΟΕΒ: Υφυπουργεία χωρίς άλλη καθυστέρηση
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει επίσης την πεποίθηση της, ότι η σύσταση των Υφυπουργείων Ανάπτυξης και Τουρισμού, αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την βέλτιστη αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της οικονομίας μας.

«Για τους λόγους που έχουμε περιγράψει κατ’ επανάληψη, η ΟΕΒ καλεί για μια ακόμα φορά την Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει με την προώθηση των σχετικών Νομοθετημάτων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή