Στις 13 Ιουλίου τα ονόματα των Ημικρατικών

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (11 Ιουλίου) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως το σώμα τη Δευτέρα (11 Ιουλίου) έλαβε καταρχήν αποφάσεις σε σχέση με το διορισμό μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.

“Ως η σχετική νομοθεσία τα ονόματα αυτά θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας για τους απαραίτητους ελέγχους και μόλις υπάρξουν οι απαντήσεις, αναμένουμε πριν την Τετάρτη, θα υπάρξει νέα συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για τη λήψη αποφάσεων”, είπε.

Σε ερώτηση αν η καταρχήν απόφαση είναι να αντικατασταθούν όλα τα μέλη των ΔΣ ή αν θα υπάρξουν επαναδιορισμοί, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις καθώς υπάρχουν κάποιοι των οποίων η θητεία έχει ολοκληρωθεί και δεν μπορούν να γίνουν οι επαναδιορισμοί. “Να αναμένουμε να δούμε και την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει και σε σχετικές ανακοινώσεις”, είπε.

Μετάβαση Προέδρου στη Μογγολία
Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αργά το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης (13 Ιουλίου) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Μογγολία για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ με ασιατικά κράτη.

Στο περιθώριο της Συνόδου, όπως είπε, έχουν διευθετηθεί μέχρι στιγμής συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, τον Πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης και τον Αντιπρόεδρο της Ινδίας.

Εθνικό Συμβούλιο – Εκθέσεις ΓΓ ΟΗΕ
Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου και για το πώς προτίθεται να κινηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι σήμερα λήφθηκε και η τελευταία απάντηση από τη Συμμαχία Πολιτών και ο Πρόεδρος θα προχωρήσει άμεσα σε αξιολόγηση των απαντήσεων από πλευράς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Μογγολία θα προχωρήσει σε συνάντηση με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για συζήτηση του όλου θέματος.

Σε ερώτηση αν θα είναι κατ` ιδίαν οι συναντήσεις αυτές, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε πως θα γίνει Σύνοδος των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά την οποία θα γίνει συζήτηση για το θέμα του Εθνικού.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η επίσημη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα γίνει μέσα από γραπτή δήλωση, μετά την επίσημη ανακοίνωση-δημοσίευση των δύο εκθέσεων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως πρόκειται για δύο εκθέσεις, η μια αφορά τις καλές υπηρεσίες και η οποία επικεντρώνεται στο θέμα της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις συνομιλίες, και η άλλη αφορά τη δραστηριότητα της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο.

“Βάσει κάποιων δημοσιευμάτων αλλά και πολύ πριν κατά τη διάρκεια προετοιμασίας αυτών των εκθέσεων έγιναν προληπτικά διαβήματα και παραστάσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία. Έγιναν και τις τελευταίες δύο μέρες σε συνέχεια των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, και αναμένουμε να δούμε τις τελικές εκθέσεις που θα υιοθετηθούν επίσημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας και ακολούθως θα γίνει επίσημη τοποθέτηση”, είπε.

Όσον αφορά τον Εσπεν Μπαρθ Έιντε και τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι αυτοί που τον ενημερώνουν θα πρέπει να τον ενημερώνουν καλύτερα, σε σχέση με τη δήλωση του για τις πυρκαγιές, είπε ότι η έκθεση που αφορά το θέμα της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας δεν έχει ετοιμαστεί από τον κ. Ειντε.

Επανέλαβε πως θα δούμε συνολικά τι καταγράφεται και στις δύο εκθέσεις και η θέση μας είναι ξεκάθαρη ότι θα πρέπει να αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση πραγμάτων, και ακολούθως θα γίνει επίσημη τοποθέτηση.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι την Τρίτη (12 Ιουλίου) το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενώ στις 6.00 μμ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νιούλαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλείδωσαν οι προεδρίες των μεγάλων ημικρατικών

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες