Απλούστερες διαδικασίες χρηματοδότησης ζητούν επιχειρηματίες

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, ήταν το θέμα εκδήλωσης – συζήτησης που διοργάνωσε το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου.

Κατά την εκδήλωση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  αναλύθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα στις επιχειρήσεις με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Βραχίμη – Λειτουργό της Διεύθυνσης Τομέα Επιχειρήσεων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, το πλαίσιο αφερεγγυότητας και οι αλλαγές στους χειρισμούς των μη εξυπηρετούμενων δανείων με εισηγητή τον Τάσο Γιασεμίδη – Διευθυντή/ Συνέταιρο της KPMG.

Ο επιχειρηματικός κόσμος εξέφρασε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του για την λειτουργία του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού συστήματος και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης  των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα σημειώθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης πως πρέπει να διοχετευτούν στην αγορά και στην πραγματική οικονομία τα κεφάλαια που πρόσφατα εξασφάλισαν τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ως και από άλλες Ευρωπαϊκές πηγές άντλησης κεφαλαίων.

Επίσης να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης δανείων, να διαφοροποιηθούν τα αυστηρά κριτήρια παραχώρησης δανείων ώστε να γίνει πιο βατή η χρηματοδότηση, να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών, και να γίνει σωστός χειρισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς όφελος των Κυπριακών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, ο Πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης και ο Πρόεδρος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου Στέφανος Στεφάνου.

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες