Ερευνών λειτουργός για τα σκάνδαλα στην Πάφο

Με την λήψη καταθέσεων συνεχίζεται και σήμερα το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας για την διαλεύκανση της υπόθεσης του ΣΑΠΑ, της συναυλίας του Σ. Ρουβά στην Πάφο αλλά και της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων.

Οι ανακριτές της Αστυνομίας εκτιμούν πως σε λίγες μέρες θα έχουν ολοκληρώσουν το ανακριτικό τους έργο για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων .

Ακολούθως θα παραδώσουν το φάκελο στην Νομική Υπηρεσία για την λήψη αποφάσεων σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης.

 

Οι ανακριτές έχοντας ενώπιον τους το ανακριτικό υλικό εξετάζουν μεταξύ άλλων, στην υπόθεση της συναυλίας του Σ. Ρουβά, κατά πόσο η επιστολή που έφτασε στο Δήμο Πάφου τον περασμένο Μάιο, από εταιρεία που εκπροσωπούσε τον καλλιτέχνη, είναι αυθεντική.

Στο Δήμο Πάφου ορίστηκε η νομικός Ελίνα Κωνσταντινίδου η οποία θα διεξάγει από σήμερα Tετάρτη και για ένα δεκαήμερο πειθαρχική έρευνα σε βάρος της υπαλλήλου του Δήμου Μαρίας Σολομωνίδου, τόσο για το θέμα των απειλητικών μηνυμάτων, όσο και για την υπόθεση της συναυλίας Ρουβά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Μαρίας Σολομωνίδου, Μιχάλης Πικής, ως γνωστό αντέδρασε στην πειθαρχική έρευνα που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για τις υποθέσεις της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων και της συναυλίας του Σ. Ρουβά οι οποίες βρίσκονται υπό αστυνομική διερεύνηση και είχε αποστείλει επιστολή προς τον δημαρχεύοντα Μάκη Ρουσή αλλά και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Για τις δύο υποθέσεις η Μαρία Σολομωνίδου συνελήφθη από την Αστυνομία ενώ για την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων διετάχθη η κράτησή της για συνολική περίοδο 6 ημερών.

Ο κ. Πικής στην επιστολή του αναφέρθηκε στο άρθρο 63 του Πειθαρχικού Κώδικα των περί Δημοτικής Υπηρεσίας Κανονισμών του Δήμου Πάφου σύμφωνα με τον οποίο "αν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον δημοτικού υπαλλήλου καμία πειθαρχική δίωξη δεν επιτρέπεται να ασκηθεί ή να συνεχιστεί εναντίον του για λόγους που σχετίζονται με την ποινική δίωξη, μέχρις ότου αυτή πάρει οριστικό τέλος".

Ο δημαρχεύων Μάκης Ρουσής ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το δημοτικό συμβούλιο αλλά και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ανδρέας Δημητριάδης διαφωνούν με το αιτιολογικό της επιστολής του συνηγόρου υπεράσπισης της Μαρίας Σολομωνίδου.

Ως εκ τούτου είπε, έχει οριστεί η νομικός Ελίνα Κωνσταντινίδου ως ερευνών λειτουργός και μετά την επιστολή που θα της  αποσταλεί από τον Δημοτικό γραμματέα , αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κ. Σολομωνίδου.

Σε σχέση με την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, εξαιτίας του όγκου των πέντε συμβολαίων της β’φάσης, η Αστυνομία έχει ζητήσει την συνδρομή τόσο της Ελεγκτικής υπηρεσίας όσο και της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης, με στόχο να ενισχυθεί το έργο των ανακριτών.

Οι ανακριτές έχουν λάβει κάποια αποτελέσματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Σ. Βέργα, ωστόσο αναμένονται και άλλα.

Στο μεταξύ αρχίζει αύριο Πέμπτη ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου Πάφου η εκδίκαση της υπόθεσης του διαχωρισμού των οικοπέδων της εταιρείας ΑΡΙΣΤΟ στην περιοχή Σκαλί.

Στο Κακουργιοδικείο έχουν παραπεμφθεί ο ιδρυτής της ΑΡΙΣΤΟ Θεόδωρος Αριστοδήμου, η σύζυγος του Ρούλα,ο  σχεδιαστής του αρχιτεκτονικού τμήματος του ομίλου Χρήστος Σολομωνίδης και ο πρώην Δημοτικός μηχανικός του Δ. Πάφου Σαββάκης Σάββα. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο