anner-cyta-vodafone

Ανταγωνιστικά δημόσια νοσηλευτήρια

INBusinessNews  02/10/2014 15:58
Ανταγωνιστικά δημόσια νοσηλευτήρια

Ανταγωνιστικά δημόσια νοσηλευτήρια

INBusinessNews  02/10/2014 15:58

Επίσκεψη στο ΓΝ Πάφου πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής με στόχο τη διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου με τους εργαζόμενους, ενόψει της ετοιμασίας των νομοσχεδίων της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων και της ανάπτυξης του ΓΕΣΥ, αλλά και στα πλαίσια αναγνώρισης των όποιων προβλημάτων υπάρχουν με στόχο την επίλυση τους.

Σε δηλώσεις ο Δρ. Πατσαλής είπε ότι θα είχαν ένα δημόσιο διάλογο διάρκειας μερικών ωρών για “να συζητήσουμε τις έγνοιες που έχουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσηλευτήρια μέσα από την αναβάθμιση τους σε αυτόνομους οργανισμούς” .

Ο σκοπός, σημείωσε, είναι να ακουστούν όλες οι απόψεις, να εμπλουτιστούν τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας τα οποία θα μετατραπούν σε νομοθεσίες, ούτως ώστε να έχουμε οργανισμούς αυτόνομους, καλύτερα λειτουργικούς που να μπορούν σε συνθήκες  ΓΕΣΥ να ανταγωνιστούν.

Αυτό πρόσθεσε, είναι το ζητούμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως ξεκαθάρισε, ότι θα δημιουργήσουμε άλλα προβλήματα είτε με τα δικαιώματα των εργαζομένων ή με την αλλαγή του συστήματος έτσι που να γίνει δυσκίνητο ή πολυδάπανο.

Το Υπουργείο Υγείας, σημείωσε ο κ. Πατσαλής, επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο και είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα διαλόγου “που θέλουμε να συνεισφέρουμε όλοι ούτως ώστε στο τέλος της ημέρας να μετεξελιχθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια σε πολύ πιο ανταγωνιστικές νοσοκομειακές οντότητες και να προσφέρουν περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στον πολίτη.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δρ Πατσαλής ανέφερε πως “τα νομοσχέδια αναμένεται να εγκριθούν στις 30 Νοεμβρίου άρα αναμένεται μετά το δημόσιο διάλογο, που ολοκληρώνεται στα μέσα αυτού του μήνα να ετοιμαστούν και στο τέλος του μήνα αρχές Νοεμβρίου να καταλήξουν στην Βουλή”.

Επεσήμανε επίσης πως σκοπός του Υπουργείου του είναι πέραν του δημόσιου διαλόγου να κρατήσει μια συνεχή επαφή με τα νοσηλευτήρια.

Πολλές φορές, σημείωσε ο Υπουργός, “ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου κατεβαίνει για συζητήσεις στην Λευκωσία που αφορούν προβλήματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων ή σχέδια που αναπτύσσει το Υπουργείο για το μέλλον αλλά είναι και απαραίτητη η επίσκεψη του Υπουργού εδώ για να ακούσει όχι μόνο το Διευθυντή αλλά και όλους τους λειτουργούς του Νοσοκομείου Πάφου, ούτως ώστε να έχει μια καλύτερη αντίληψη των προβλημάτων και των επαγγελματιών και των πολιτών που ασθενούν και επισκέπτονται το νοσοκομείο”.

Χαρακτήρισε, επίσης, τη σημερινή επίσκεψη πολύ σημαντική γιατί μπορέσαμε τον τελευταίο καιρό να εισάξουμε – όπως είπε- μια τελευταία τεχνολογία εδώ στο Νοσοκομείο της Πάφου με την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου υπολογιστικού τομογράφου, αξίας 250 χιλ. ευρώ.

Μέσα απ’ αυτή την εγκατάσταση, συνέχισε, θα μπορέσουμε να έχουμε πιο γρήγορες και πιο ποιοτικές εξετάσεις εκεί που χρειάζονται και αυτό επίσης θα εξυπηρετήσει το νοσοκομείο με την έννοια ότι θα μπορεί να εξετάσει ακόμη περισσότερους ασθενείς και για εξετάσεις που μέχρι στιγμής δεν ήταν δυνατό.

Επίσης, σημείωσε, “εγκαταστήσαμε ένα σύστημα αρχειοθέτησης όλων αυτών των εξετάσεων το κόστους του οποίου ήταν 130 χιλ. ευρώ”, προσθέτοντας πως “αυτή τη στιγμή δηλαδή ψηφιοποιούμε και μηχανογραφούμε όλες αυτές τις εξετάσεις”.

O Δρ Πατσαλής είπε ακόμη πως αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα για τον ασθενή και τους γιατρούς γιατί έχουν πλέον αρχειοθετημένες όλες αυτές τις εξετάσεις, δεν σπαταλούνται χρήματα για φίλμ, αρχειοθετούνται καλύτερα, εξετάζονται καλύτερα ακόμα και από άλλα σημεία εντός και εκτός Κύπρου και είναι ακόμα ένα βήμα προς ψηφιοποίηση που θα γίνει όλων των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, “εγκαταστήσαμε ένα κινητό ακτινογραφικό σύστημα και έναν νέο υπέρηχο, επίσης, μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που εξυπηρετούν τις συγκεκριμένες εξετάσεις  υπερήχων ή ακτινογραφίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν επί τόπου”.

O Υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη πως όλα αυτά αποτελούν πολιτική του Υπουργείου του για συνεχή αναβάθμιση του εξοπλισμού ούτως ώστε να είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, όπως είπε.

Επίσης, τόνισε, δίνει το μήνυμα  και στους κατοίκους της Επαρχίας Πάφου και στους εργαζόμενους εδώ στο ΓΝ Πάφου ότι το Υπουργείο Υγείας δεν βλέπει με καλύτερο μάτι οποιαδήποτε άλλη επαρχία ή οποιοδήποτε άλλο πολίτη που κατοικεί οπουδήποτε στην Κύπρο, στην Επαρχία ή στις πόλεις.

Το Υπουργείο Υγείας, κατέληξε, θα συνεχίζει να αναβαθμίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια με εξοπλισμό, με προσωπικό, με υποδομές ούτως ώστε να προσφέρουν καλές ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας