Πρώτη ακρόαση για αναφορές Προέδρου

Πραγματοποιείται στις 11:00 ενώπιον της πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου η πρώτη ακρόαση για την εξέταση των αναφορών που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη συνταγματικότητα των άλλων τεσσάρων νομοθετημάτων που ενέκρινε η Βουλή.

Στη σημερινή ακρόαση, το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να ζητηθούν να κατατεθούν οι ενστάσεις, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι αγορεύσεις των δύο πλευρών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπούν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και άλλοι Ανώτεροι Δικηγόροι, ενώ την νομοθετική εξουσία, ο Χρίστος Κληρίδης, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης και ο Γιώργος Σεραφείμ.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Μύρων Νικολάτος δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το Ανώτατο αντιλαμβανόμενο τη σοβαρότητα του θέματος θα δώσει «πρώτη προτεραιότητα» στην εξέταση των αναφορών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αναφορές που έγιναν στο Ανώτατο αφορούν τα ακόλουθα νομοθετήματα:
1. O περί της Αναστολής Είσπραξης Οφειλών, Προστασίας της Κύριας Κατοικίας και της Επαγγελματικής Στέγης και της Ρύθμισης Άλλων Συναφών Θεμάτων (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 2014.
2. Ο περί Απαλλαγής Εγγυητών από την Εγγύηση Εκπλήρωσης της Υπόσχεσης ή της Υποχρέωσης Χρέους Μετά την Εκποίηση Ενυπόθηκου Ακινήτου Νόμος του 2014.
3. Ο περί Απαλλαγής Ενυπόθηκου Οφειλέτη και Εγγυητών από την Εγγύηση Εκπλήρωσης της Υπόσχεσης ή της Υποχρέωσης Χρέους Μετά την Εκποίηση Ενυπόθηκου Ακινήτου Νόμος του 2014.
4. Ο περί Αναστολής της Ισχύος του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικού) Νόμου του 2014, Νόμος του 2014.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις