Ν.Παπαδόπουλος: Ανέφικτος ο στόχος εξόδου νωρίτερα από το Μνημόνιο

Είναι η ώρα της διεκδίκησης και της επαναδιαπραγμάτευσης, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως “με υπεραισιόδοξες προβλέψεις δεν θα βγούμε από το μνημόνιο”.

Σχολιάζοντας δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αφού υπέδειξε ότι εκ των πραγμάτων είναι νομικά αδύνατο η χώρα να εξέλθει από το μνημόνιο νωρίτερα από το 2016, διερωτήθηκε “πώς θα βγούμε νωρίτερα από το μνημόνιο, όταν η ίδια η Τρόικα σε έκθεσή της λέει ότι η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας είναι ασθενέστερη απ` ό,τι αναμενόταν, επισημαίνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι περισσότερα απ` ό,τι αναμενόταν και σημειώνει ότι η Κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στην προώθηση νομοθεσιών για την προστασία των δανειοληπτών”.

Ανέφερε ακόμα ότι η Κυβέρνηση καθυστερεί εδώ και ένα χρόνο να εφαρμόσει ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μακροχρόνια άνεργους, τους πολύτεκνους, τους μονογονιούς και όσους διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

“Πώς θα βγούμε ενωρίτερα από το μνημόνιο, όταν η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν έχει μέχρι σήμερα φέρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ανάπτυξης;” διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση “πανηγυρίζει ότι όλα πάνε περίφημα στην οικονομία, την ίδια στιγμή που τα κοινωνικά παντοπωλεία αυξάνονται και οι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό”.

“Η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ μας λέει `μπόρα είναι θα περάσει`, εμείς λέμε `να βρούμε αμέσως ομπρέλα να προστατεύσουμε τους πολίτες από τη βροχή`”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι “με τα ευχολόγια δεν έρχεται ανάπτυξη, με ημίμετρα δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, με υπεραισιόδοξες προβλέψεις δεν θα βγούμε από το μνημόνιο”.

Επίσκεψη Μπάιντεν
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε την Κυβέρνηση να πει αν ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα με τη συγκατάθεσή της. “Πέρασε μία βδομάδα και ακόμα να μας απαντήσει ο κ. Αναστασιάδης αν ο κ. Μπάιντεν επισκέπτεται τα κατεχόμενα με την έγκριση και τη συγκατάθεση της Κυβέρνησης”, είπε.

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία στον Πρωταρά πραγματοποίησε ο Κώστας Κουμής
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)