Parimatch: Η Επένδυση στους Ανθρώπους της

Η παρουσία μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας στην Κύπρο, οπωσδήποτε, δεν περνά απαρατήρητη. Η Parimatch, έχει με πολλούς τρόπους αναδείξει, την αξία της δραστηριότητάς της για τον τόπο μας. Ένα από τα πράγματα που έκανε την εταιρεία να ξεχωρίσει είναι οι στρατηγικές διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού τις οποίες υιοθετεί για να δημιουργεί ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Το επιστέγασμα της αναγνώρισης της εταιρείας, για την επιτυχία της σε αυτό το τομέα, ήταν η πρόσφατη πιστοποίηση της σαν Great Place to Work® και η υποψηφιότητα της για το 2021 Cyprus Best Workplaces™ List.

Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου, HR Director της Parimatch εξηγεί ποια θεωρεί η Parimatch ότι είναι τα στοιχεία που συνθέτουν ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον. «Όταν µιλάµε για εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, το µυαλό των ανθρώπων πηγαίνει συνήθως στα ειδικά προνόµια και στις διασκεδαστικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα µικρό µέρος των χαρακτηριστικών ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος. Τα στοιχεία που συνθέτουν το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον είναι η συναδελφικότητα, οι ουσιαστικές σχέσεις και τα κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας. Η συμπεριφορά στον χώρο εργασίας είναι πολύ σημαντική. Η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ευχάριστη όταν οι εργαζόμενοι λειτουργούν συντονισμένα και με αίσθημα σεβασμού ο ένας για τον άλλον.»

Συνεχίζει για να υποδείξει κάποιες πρακτικές με τις οποίες υλοποιείται αυτή η ανθρωποκεντρική στρατηγική. «Έχουμε δημιουργήσει αποτελεσματικούς µηχανισµούς επικοινωνίας µεταξύ των εργαζοµένων και της διευθυντικής ομάδας που προωθούν τη διαφάνεια και τη συνεργασία. Παράλληλα «τρέχουμε» διαθέσιµα προγράµµατα αναγνώρισης, ενώ πιστεύουμε ότι προσφέρουμε δίκαιες αποδοχές σε συνδυασμό με ειδικά και µοναδικά οφέλη. Η Εταιρεία μας κάνει σοβαρές επενδύσεις στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη των εργαζομένων της. Επιδιώκουμε όπως οι εργαζόμενοι μας να δηλώνουν ότι είναι υπερήφανοι για την εργασία τους, υπερήφανοι για την ατοµική δουλειά τους και να αισθάνονται ότι κάνουν τη διαφορά. Να είναι υπερήφανοι για την άµεση οµάδα τους. Με άλλα λόγια να είναι υπερήφανοι για την εταιρεία τους, συνολικά.»

Υπάρχει μια σχολή σκέψης που ισχυρίζεται ότι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει το επίπεδο ικανοποίησης των εργαζομένων είναι το σύνολο των απολαβών και ωφελημάτων. Η πραγματικότητα, όπως άλλωστε τεκμηριώνεται από πολλές έρευνες είναι διαφορετική. Για το ζήτημα αυτό η κα Μαριάννα Χατζηαντωνίου τοποθετείται με τον ακόλουθο τρόπο, «Στις μέρες μας, όπου η εύρεση εργασίας αποτελεί «ιδεατό στόχο», το «εξαιρετικό» εργασιακό περιβάλλον είναι η αναγκαία «πολυτέλεια». Αυτό θεωρώ, ότι είναι το ζήτημα, που είναι σημαντικότερο από όσο κανείς μπορεί να φανταστεί. Για το «εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον», δεν υπάρχει μόνο μία μυστική συνταγή. Πιστεύω ότι ένα εργασιακό περιβάλλον για να κριθεί εξαιρετικό πρέπει αφενός να ικανοποιεί τον εργαζόμενο, αφετέρου να τον παρακινεί προκειμένου αυτός να σημειώνει υψηλές αποδόσεις. Ένα εργασιακό περιβάλλον πρέπει να «δημιουργεί» και να «διατηρεί» ευτυχισμένους εργαζομένους.  Θα πρέπει να προσθέσω ότι εξαιρετική αποδεικνύεται η επίδραση ενδογενών και εξωγενών παρακινητικών παραγόντων στην απόδοση των εργαζομένων. Χρειάζεται θέληση, αναστοχασμός και προσπάθεια.»

Η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος δεν είναι μια στρατηγική που υιοθετούν όλες οι επιχειρήσεις. Υπάρχουν αυτές που αμφισβητούν την αξία μιας τέτοιας ‘’επένδυσης’’. Υπάρχουν και άλλες που μπορεί να ισχυρίζονται ότι το ανθρώπινο δυναμικό τους είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας τους, αλλά περιορίζονται μόνο στη δήλωση και όχι στη πράξη. Στην ερώτηση γιατί, μια πετυχημένη διεθνής εταιρεία, να επενδύει τόσα πολλά στον παράγοντα άνθρωπο η κα Μαριάννα Χατζηαντωνίου απαντά με σαφή και αποφασιστικό τρόπο, «Το θετικό εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν ρυθμιστή της ευημερίας και ικανοποίησης των ανθρώπων που εργάζονται. Συμβάλλει στο να γίνονται οι εργαζόμενοι, μέσα σε αυτό,  πιο χαρούμενοι και αφοσιωμένοι και να παρουσιάζουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Mια επιχείρηση – ηγέτης ξέρει καλά πώς να οδηγήσει το προσωπικό του σε τέτοια θετικά συναισθήματα. Μόνο μέσα από αυτή την οδό μπορεί να έχει επιτυχία το Business Plan. Θα συνεχίσουμε με πρακτικές ώστε το προσωπικό μας να ανθίζει, να ευημερεί και να φέρνει αποτελέσματα.»

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο