ΕΒΕ Λεμεσού: Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα ψηλών ενοικίων στη Λεμεσό
06:49 - 13 Νοεμβρίου 2018


Διαβάστε ακόμα: Nicosia City Centre: Γραφεία και καταστήματα σε φιλέτο της πρωτεύουσας
Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού Κώστας Γαλαταριώτης, μετέφερε τις εκτιμήσεις του επιμελητηρίου για ανάγκες στέγασης μέχρι και 5000 νέων εργαζομένων στην πόλη και σε περίπου δύο χρόνια, αριθμός ο οποίος μεταφράζεται σε 150 χιλιάδες νέα τετραγωνικά μέτρα. Παράλληλα, ανέλυσε την πρόταση, την οποία έθεσε και ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών, για αύξηση κατά 50% του συντελεστή δόμησης υφιστάμενων οικιστικών ζωνών στην περιφερειακή Λεμεσό.
Διαβάστε ακόμα: Ακίνητα: Πάφο ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι και Λεμεσό οι τρίτες χώρες
- Αύξηση κατά 50% του συντελεστή δόμησης σε υφιστάμενες οικιστικές ζώνες που βρίσκονται περιφερειακά της Λεμεσού, όπως Πολεμίδια, Ύψωνας, Άγιος Αθανάσιος, Γερμασόγεια και κοινότητες πλησίον των ξενοδοχείων, όπως Άγιος Τύχωνας, Παρεκκλησία και Πύργος.
- Οι επιχειρηματίες που θα απολαμβάνουν το κίνητρο αυτό, δεν θα δικαιούνται να διαθέτουν προς πώληση τα υποστατικά τους για μια 12ετή περίοδο από την ημέρα έκδοσης της άδειας οικοδομής.
2. Ο ιδιωτικός τομέας παίρνει όλο το οικονομικό ρίσκο
3.Είναι ένα απλούστατο σχέδιο και άρα θα αποδώσει πολύ πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο έχει μελετηθεί.
4.Μπορεί εύκολα να ελεγχθεί γιατί η Πολεοδομία, με την έκδοση της άδειας οικοδομής, θα κοινοποιεί στο κτηματολόγιο το πιο πάνω γεγονός και το Κτηματολόγιο με τη σειρά του θα τοποθετεί έμπρακτο βάρος για δώδεκα χρόνια
5. Δεν δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες αναπτύξεις, αφού ο αυξημένος συντελεστής θα αντισταθμίζεται με την απαγόρευση πώλησης για 12 χρόνια.
6. Με το εν λόγω μέτρο θα αναπτυχθούν βιώσιμες επιχειρήσεις, με νέο υγιή δανεισμό.
7. Με την αύξηση της προσφοράς οικιστικών μονάδων, θα απαμβλυνθεί το πρόβλημα έλλειψης στέγης και θα εκλογικευθούν τα ενοίκια για όλους (ζευγάρια, φοιτητές και εργαζόμενους).