ΠΑΣΥΠΙ: Οι φορολογούμενοι επιδοτούν το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

"Κατά τη συνεδρίαση της Βουλής για τις Κυπριακές Αερογραμμές φάνηκε με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Βουλή δεν γνώριζε για τη συμφωνία διαχείρισης των αεροδρομίων και ειδικά ότι περιέχει πρόνοια αποζημίωσης από την κυβέρνηση προς την Hermes, όταν οι Κύπριοι ταξιδεύουν μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου", αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΠΙ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “οι φορολογούμενοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν πληρωθεί 27 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία Hermes για τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Με λίγα λόγια, προστίθεται, όσο αυξάνεται η κίνηση από το παράνομο αεροδρόμιο τόσο θα αυξάνεται και η αποζημίωση προς την εταιρεία Hermes”.

Ακόμα, συνεχίζει η ανακοίνωση, “γίνονται παράνομες επιδοτήσεις προς τις εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryan Air, από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος”.

Η ΠΑΣΥΠΙ εκφράζει παράλληλα τη λύπη της “για το γεγονός ότι οι δύο αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών συνεχίζουν την ίδια αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα ύπαρξης του εθνικού αερομεταφορέα και δεν έχουν ακόμα ανασκευάσει τις δηλώσεις τους, οι οποίες δημιούργησαν σοβαρή οικονομική ζημιά στην εταιρεία”.

Πέραν τούτου, προσθέτει, “δεν έχουν προβεί στις δέουσες ενέργειες, έτσι  ώστε να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τις κρατικές ενισχύσεις προς τις Κυπριακές Αερογραμμές, όπως είχαν ενεργήσει με επιτυχία οι αρμόδιοι υπουργοί άλλων Ευρωπαϊκών χωρών σε παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι για αυτούς τους λόγους που επιμένουμε στην παραίτηση τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση”.

“Επιμένουμε ότι για να γίνουν τα λόγια πράξεις πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα η διεύθυνση της εταιρείας από ειδικούς στον τομέα των αερομεταφορών, και έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ανακάμψει σε σύντομο χρονικό διάστημα”, προστίθεται.

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΠΙ χαιρετίζει τις θέσεις των κομμάτων στη συνεδρίαση της Βουλής για τις Κυπριακές Αερογραμμές, “διότι αντιπροσωπεύουν τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, όπως φάνηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία έχει δημοσιευθεί”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ