Ξόφλησε το Le Meridien

Τα 52.5εκ. ευρώ που προέκυψαν από την αναδιάρθρωση το μετοχικό κεφάλαιο της L' Union Nationale (Tourism and Sea Resorts) Ltd (ξενοδοχείο Le Meridien) χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για την εξόφληση όλου του τραπεζικού χρέους της εταιρείας προς την Τράπεζα Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd, η οποία πλέον ελέγχει το 24.98% τη L’ Union, στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ολοκληρώθηκε η Μετοχική Κεφαλαιακή Αναδιάρθρωση της L' Union Nationale (Tourism and Sea Resorts) Ltd της οποίας το κεφάλαιο αυξήθηκε κατά €52,5 εκ. με έκδοση 40.076.336 μετοχών ονομαστικής αξίας €1,31 έκαστη.  

Κατά την περίοδο αναφοράς το Συγκρότημα παρουσιάζει κέρδη έναντι ζημιών κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013 κάτι που οφείλεται στο λογιστικό κέρδος το οποίο προκύπτει στα αποτελέσματα της Εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της Μετοχικής Κεφαλαιουχικής Αναδιάρθρωσης της L' Union Nationale (Tourism and Sea Resorts) Ltd) καθώς επίσης και στα βελτιωμένα αποτελέσματα της  συνδεδεμένης της εταιρείας, L' Union Nationale λόγω μείωσης των εξόδων χρηματοδότησης.  

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Ιουνίου 2014, η C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης με την Emerald Coast Properties Ltd (ρωσικών συμφερόντων)  η οποία κατείχε το  50% των εκδομένων μετοχών της L' Union με βάση το οποίο το μετοχικό κεφάλαιο της L' Union θα αυξανόταν κατά περίπου €52,5 εκατομμύρια με έκδοση μετοχών προς την Emerald (και ταυτόχρονη αποποίηση των δικαιωμάτων της CCCT).
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ολοκληρώθηκε η Μετοχική Κεφαλαιακή Αναδιάρθρωση της L' Union Nationale (Tourism and Sea Resorts) Ltd.  

Το Συγκρότημα έχει αναγνωρίσει κέρδος €2,08 εκ.  από τη πιο πάνω συναλλαγή, η οποία  αποτελεί τη διαφορά μεταξύ της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της L' Union Nationale που αναλογούσαν στη Εταιρεία πριν και μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας.

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες