Πρόεδρος: Στόχος ο αειφόρος τουρισμός

Ως πρόκληση για τον τόπο περιέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την επανεκτίμηση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Κύπρος, με γνώμονα την οικολογική ακεραιότητα, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη.

Σε χαιρετισμό του που ανέγνωσε εκ μέρους του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως “ειδικότερα στον τόπο μας σήμερα, ο τουρισμός αποκτά μια άλλη δυναμική και έρχεται να αποτελέσει το αντιστάθμισμα στην πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη το γεγονός ότι για το 2013 καταγράφεται αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 8% ή 154.7 εκατομμύρια ευρώ, η σημασία της επανεκτίμησης του παρεχόμενου τουριστικού μας προϊόντος, με γνώμονα την οικολογική ακεραιότητα, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη, αποτελεί πρόκληση για τον τόπο μας”.

Απαιτεί, υπέδειξε, συνέργεια και συλλογικότητα, όχι μόνο από τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά και από την ίδια την κοινωνία των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, ο αειφόρος τουρισμός στην Κύπρο μπορεί να πάρει ποικίλες και διάφορες μορφές, μετασχηματίζοντας το τουριστικό προϊόν, που μέχρι προσφάτως στηριζόταν στον ήλιο και στη θάλασσα, σε πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, αθλητικό, θρησκευτικό, επιστημονικό.

“Η πλούσια γεωμορφολογική και βιολογική ποικιλομορφία , οι παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμά μας, ο πολιτισμός και η μακραίωνη ιστορία μας, το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο μας δυναμικό, συνιστούν συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να καταστήσουμε τον τόπο μας σημαντικό τουριστικό προορισμό”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε πως “για να είναι επιτυχημένες οι πολιτικές για την επίτευξη αειφόρου τουρισμού, απαιτείται από όλους μας –ατομικά και συλλογικά– υπευθυνότητα, εκτίμηση και σεβασμός στον τόπο μας και στην τοπική μας ταυτότητα”, προσθέτοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση, η εκπαίδευση, σε όλα τα επίπεδα και ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ