Αεροπορικές: Ποιες, πόσους και από πού

Ενδιαφέρον προκύπτει από τη λίστα των δέκα πιο σημαντικών εταιρειών για τα κυπριακά αεροδρόμια. Στην κορυφή της λίστας με τις εταιρείες που μεταφέρουν τον περισσότερο κόσμο στη χώρα μας βρίσκονται οι Κυπριακές Αερογραμμές ενώ τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν ρωσικές, αγγλικές εταιρείες καθώς και μία ελληνική όπως επίσης και μεγάλοι διοργανωτές ταξιδίων.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το InBusinessNews από την Hermes Airports, μετέφερε στην Κύπρο 11,6% των ατόμων που ταξίδεψαν προς τη χώρα. Η εταιρεία ακολουθείται από τη χαμηλού κόστους easyJet και τη ρωσική Transaero οι οποίες μετέφεραν συνολικό αριθμό επιβατών που αντιστοιχεί σε 9,9% και 9,5% αντίστοιχα.

Η επίσης low cost Ryanair και η ελληνική Aegean, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με μερίδιο 8,1% και 7,4% αντίστοιχα. Η θυγατρική του μεγάλου διοργανωτή ταξιδίων Tui, η Thomson και η χαμηλού κόστους Monarch ακολουθούν στις επόμενες θέσεις έχοντας μεταφέρει ποσοστό επιβατών της τάξης του 6,6% και του 4% για τις προαναφερθείσες εταιρείες.

British Airways και Aeroflot βρίσκονται στις θέσεις 8 και 9 αντίστοιχα με ποσοστά 4% και 3,1% για την κάθε μία. Τη δεκάδα συμπληρώνει ακόμη ένας διοργανωτής ταξιδίων, η Thomas Cook, η οποία μετέφερε στην Κύπρο τουρίστες που αντιστοιχούν στο 2,8% των συνολικών αφίξεων κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι δέκα κορυφαίες
αγορές για την Κύπρο

Διαχρονικός αιμοδότης για την κυπριακή αγορά ο Βρετανός τουρίστας. Κατά το πρώτο εξάμηνο ποσοστό 32,4% των συνολικών αφίξεων στην Κύπρο καταλήφθηκε από τη βρετανική αγορά. Στη συνέχεια βεβαίως ακολουθείται από τη ρωσική αγορά, η οποία κάλυψε το 17,5% των αφίξεων ενώ ακολουθείται από την ελληνική η οποία σταθερά μεταφέρει κόσμο στην Κύπρο. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 έφερε στη χώρα επιβάτες που αντιστοιχούν στο 17% των συνολικών αφίξεων. Γερμανία και Αυστρία συμπληρώνουν την πεντάδα με ίσα ποσοστά της τάξης του 2,9%.

Σουηδία και Ισραήλ έφεραν στην Κύπρο κόσμο που αντιστοιχεί στο 2,8% και 2,5% του συνολικού επιβατικού κοινού αντίστοιχα, ενώ ακολουθεί η αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με ποσοστό στις αφίξεις ύψους 1,8%. Ρουμανία και Νορβηγία στις τελευταίες θέσεις της δεκάδας με ποσοστά της τάξης του 1,7% και 1,6% αντίστοιχα.   

Από ποια αεροδρόμια
έρχονται οι περισσότεροι επιβάτες

Με πρώτο το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας κι έπειτα το αεροδρόμιο της Μόσχας, σχηματίζεται η κορυφή της λίστας με τα αεροδρόμια από τα οποία φτάνουν οι περισσότεροι επιβάτες με προορισμό την Κύπρο. Την πεντάδα συμπληρώνουν τα αεροδρόμια σε Μάντσεστερ, Λονδίνο (Gatwick) και της Θεσσαλονίκης.

Στις επόμενες πέντε θέσεις οι αερολιμένες: Heathrow (Λονδίνο), Αγίας Πετρούπολης, Βιέννης, Τελ Αβίβ και της επίσης βρετανικής πόλης Μπέρμιγχαμ.

Στον πίνακα που ακολουθεί τα ποσοστά από τα δέκα πρώτα αεροδρόμια, από τα οποία φεύγουν οι περισσότεροι επιβάτες με προορισμό την Κύπρο:

 

Δειτε Επισης

Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου