ΠΑΣΥΠΙ: Ζητά το διορισμό ξένων εμπειρογνωμόνων

Η Συντεχνία των Πιλότων, ΠΑΣΥΠΙ, εκτιμά ότι πρέπει να διοριστούν ξένοι ειδικοί εμπειρογνώμονες για να διαχειριστούν την επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει επίσης ότι ακόμα και με το διορισμό του ξένου συμβούλου “δεν λύθηκε το πρόβλημα της λήψης των αναγκαίων αποφάσεων, αφού στις πλείστες των περιπτώσεων οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους ίδιους διευθυντές που ευθύνονται για την κακή πορεία της Εταιρείας”.

 

Αυτοί που συνεχίζουν να λαμβάνουν τις αποφάσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ, δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις και καμία σχέση με τις αερομεταφορές, οπότε δεν πρόκειται να υπάρξει ανατροπή της αρνητικής πορείας της Εταιρείας.

Ταυτόχρονα, η ΠΑΣΥΠΙ χαιρετίζει τη δήλωση συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οποία αναφέρεται στις εισηγήσεις τις οποίες έχει ο ίδιος υποβάλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στρατηγική την οποία πρέπει να ακολουθήσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές για να μπορέσουν να ανακάμψουν, να αναπτυχθούν και να εξυπηρετούν καλύτερα τον τόπο.

Όμως, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ, η Εταιρεία πρέπει να ικανοποιήσει τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε να εγκριθούν οι κρατικές ενισχύσεις.

“Πιστεύουμε ακράδαντα σημειώνει η ΠΑΣΥΠΙ ότι τα κριτήρια μπορούν να ικανοποιηθούν όταν η Εταιρεία καταστεί βιώσιμη με τη σωστή διαχείριση από ξένους επαγγελματίες με πείρα και τεχνογνωσία στον τομέα των αερομεταφορών και του ανταγωνισμού”.

Η ΠΑΣΥΠΙ θεωρεί ότι μόνο μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα μπορέσει η  Εταιρεία να εξεύρει ένα σωστό και ευυπόληπτο στρατηγικό επενδυτή, εφόσον θα βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση.  

Επιπλέον τονίζει ότι είναι σοβαρό λάθος να δοθούν τα δικαιώματα του κράτους που αφορούν τις διακρατικές συμφωνίες για εκτέλεση πτήσεων προς τις χώρες, οι οποίες βρίσκονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μη σοβαρούς και ανυπόληπτους επενδυτές, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να εγκαταλείψουν την Κύπρο για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ