Χιονοστιβάδα εξελίξεων στον ΚΟΤ

Η έκθεση κόλαφος του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, φαίνεται να θορύβησε τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη ο οποίος μετέβη στον Οργανισμό και παρακάθησε σε συνεδρία με το ΔΣ.

Η συνεδρία διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες και καταπιάστηκε με σειρά θεμάτων που αφορούν τον ΚΟΤ και τα οποία έθιξε με την έρευνα της η Ελεγκτική Υπηρεσία. Στη συνεδρία αποφασίστηκε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν διοικητικές ακόμη και πειθαρχικές έρευνες. Σκοπός να εντοπιστούν τα σημεία που χρειάζεται να εξεταστούν για λήψη μέτρων και απόδοση ευθυνών για την κακοδιαχείριση.

Μάλιστα, το ΔΣ του ΚΟΤ πρόκειται –άμεσα- να ζητήσει γνωμάτευση από τον νομικό σύμβουλο του Οργανισμού για το θέμα των ερευνών, ούτως ώστε να αποσαφινιστούν ποιες είναι οι δέουσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να υλοποιηθούν οι έρευνες στον ΚΟΤ.

Εξάλλου, το ΔΣ του Οργανισμού στην παρουσία του Γιώργου Λακκοτρύπη αποφάσισε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε κινήσεις εναλλαξιμότητας μεταξύ των διευθυντικών στελεχών του Οργανισμού.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται ως συνέχεια και σχετικής σύστασης του Γενικού Ελεγκτή στην τελική έκθεσή του για τον ΚΟΤ, μέσω της οποίας καλεί τον Οργανισμό σε λήψη κινήσεων εναλλαξιμότητας. Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στον Προϋπολογισμό του Οργανισμού υπάρχουν τρεις εγκεκριμένες και συμπληρωμένες θέσεις Διευθυντή Τουρισμού Κλ. Α15 +1. Ως ασφαλιστική δικλίδα για τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση των οικονομικών του Οργανισμού, καθώς και για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης φαινομένων διαφθοράς, συστήνουμε την εναλλαξιμότητα των πιο πάνω Διευθυντών οι οποίοι υπηρετούν στα ίδια τμήματα από την ημερομηνία πρόσληψης (3.1.2000) ή προαγωγής τους (15.7.2002 και 13.4.2009). Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και  Τουρισμού παρακαλείται όπως ασκήσει κάθε επιρροή του για υλοποίηση της σύστασης αυτής την οποία η Υπηρεσία μας κρίνει ως εξαιρετικά μεγάλης σημασίας».  

 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου