ΠΑΣΥΞΕ: Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες ζητούν προσφορές

Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες ζητούν από τους Κύπριους ξενοδόχους ειδικές προσφορές της τελευταίας στιγμής ώστε να μην ακυρώσουν τις προγραμματισμένες τους κρατήσεις, λόγω της έκρυθμης κατάστασης μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, τις κυρώσεις από ΕΕ και την κατευθυντήρια Κυβερνητική γραμμή προς τους Ρώσους να πηγαίνουν για διακοπές στην Κριμαία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης.

“Υπάρχει πρόβλημα με τους Ρώσους που έρχονται και ζητούν ειδικές προσφορές για να συνεχίσουν να στέλλουν τις κρατήσεις τους αλλά φαίνεται ότι θα πάει καλά ο Σεπτέμβριος”, σημείωσε.

Ο κ. Λοϊζίδης διευκρίνισε ότι “συνεχίζει κανονικά η ροή των κρατήσεων από τα ρωσικά τουριστικά γραφεία. Από τα πλείστα ξενοδοχεία μας έχει ζητηθεί από τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες να τους κάμουν καλύτερες τιμές για να μπορέσουν να διατηρήσουν τα προγράμματα τους στους αριθμούς που τα είχαν προγραμματίσει μέσα στον Σεπτέμβριο, κι έχουν ανταποκριθεί οι δικοί μας ξενοδόχοι”.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ότι “στο σύνολο η ρωσική αγορά είναι προς τα πάνω αλλά σε σχέση με το τι προγραμμάτισαν είναι πίσω. Αναγκάζονται να κάνουν την τελευταία στιγμή προσφορές για να μπορέσουν να κρατήσουν τα προγράμματα τους”.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση οφείλεται στην αναταραχή που υπάρχει μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας.

“Ολα αυτά που τους παροτρύνουν να πηγαίνουν στην Κριμαία για διακοπές, όλα αυτά τα θέματα που υπάρχουν, δημιούργησαν κάποιας μορφής ανησυχία στην αγορά. Υπάρχει μια γενική κατευθυντήρια γραμμή από Κυβερνητικής πλευράς στην Ρωσία που παροτρύνει τον κόσμο να κάμει τις διακοπές του στην Κριμαία. Μαζί με όλη την αναταραχή, τις κυρώσεις της ΕΕ, κυρώσεις εκατέρωθεν – όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ειδικά για τον Σεπτέμβριο, οι Ρώσοι να ζητήσουν βοήθεια ώστε να συνεχίσουν τα προγράμματα τους, η οποία τους δόθηκε σε μεγάλο βαθμό”, εξήγησε.

Ερωτηθείς αν οι χρεοκοπίες ρωσικών τουριστικών γραφείων επηρέασαν κι αυτές με την σειρά τους, ο κ. Λοϊζίδης απάντησε αρνητικά. “Οχι, μας επηρέασε μόνο στο ότι χάθηκαν κάποιοι από την αγορά αλλά ως εκεί”, σημείωσε.

Αναμένω, συμπλήρωσε, ότι ο Σεπτέμβριος θα διακυμανθεί σε καλά επίπεδα με μόνο τούτη την διαφοροποίηση των Ρώσων που χρειάζονται κάποια στήριξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου