Ανατροπή σκηνικού για την προεδρία των Κ.Α.

Μπορεί το όνομα του Μαρίνου Καλλή να θεωρείτο σχεδόν βέβαιο για την ανάληψη της προεδρίας των Κυπριακών Αερογραμμών, ωστόσο, η κυβέρνηση έκανε στροφή στην  αρχική της απόφαση προκειμένου να τοποθετήσει ως επικεφαλής των Κ.Α. έναν τεχνοκράτη.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ επικαλούμενο πηγές του, ο νέος πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών θα είναι από την ερχόμενη Τετάρτη ο Μάκης Κωνσταντινίδης, τέως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και Πρόεδρος του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, που εδρεύει στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, βολιδοσκόπησε τον κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος και αποδέχθηκε τον διορισμό.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος διαθέτει εκτεταμένη πείρα στον τομέα των αερομεταφορών, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και διεθνές επίπεδο, αναλαμβάνει τα ινία των ΚΑ σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον κρατικό αερομεταφορέα.

Ο νέος Πρόεδρος των Κ.Α. και οι συνεργάτες του έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά σημαντικών προκλήσεων, μεταξύ των οποίων  η εξεύρεση ενός στρατηγικού επενδυτή για να μπορέσει η εταιρεία να επιβιώσει.

Σε σχέση με τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή ότι η διαδικασία εισήλθε στο δεύτερο της στάδιο και μέχρι τις 29 Αυγούστου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (εταιρείες και οργανισμοί) που εξέφρασαν καταρχήν ενδιαφέρον για τις ΚΑ, θα πρέπει υποβάλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα είναι μη δεσμευτικές.

 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου